SENT I GANG: Slett vær får noe av skylden for at årets julehandel kom sent i gang. Vi handlet likevel for 50 milliarder, en økning på tre prosent fra kvelden før. 
Akrivfoto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SENT I GANG: Slett vær får noe av skylden for at årets julehandel kom sent i gang. Vi handlet likevel for 50 milliarder, en økning på tre prosent fra kvelden før. Akrivfoto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

Handlet julegaver for 50 milliarder kroner

Økning på tre prosent fra i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som ventet, men slett ingen kjøpefest. Mye av skylden må legges på dårlig vintervær og en hel handleuke før julaften, noe som igjen gjorde at tallene økte senere enn vanlig, sier Bror Stende, direktør for mote og fritid i hovedorganisasjonen Virke.

Før jul anslo handelsbransjen at nordmenn kom til å bruke 48,8 milliarder kroner på årets julehandelen, noe som tilsvarte snaut 3 prosent.

Omsetningen i uke 51 i år var 19,4 prosent høyere enn i samme uke i fjor.

Bare i forrige uke handlet vi for rundt 13,5 milliarder kroner.

Tar man med at det vil bli handlet for 5,5 milliarder kroner i romjula, får Virke rett i prognosene sine.

Dermed har den gjennomsnittlige nordmann handlet for 9 900 kroner i desember.

- Folk vil ha tradisjonell jul i år også, til tross for uroen i Europa. Men tar vi befolkningsvekst, lønns- og prisøkning i betraktning, er veksten moderat. Folk følger med, men har ikke holdt igjen på julekosen på grunn av usikkerheten, fortsetter Stende.

(NTB)