Handlet luksusmat på krita

I tillegg til å være siktet i den såkalte smykkesaken, er NRK-kjendis Marit Christensen (51) bedragerisiktet for å ha handlet for om lag 13000 kroner i en delikatesseforretning på Majorstua - uten å gjøre opp for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff er rystet over siktelsen påtalemyndigheten nå serverer hans klient.

- Jeg har ikke sett siktelsen, og kjenner knapt til punktet som omfatter forretningen Solbærtorvet. Men jeg vet at Marit Christensen avfeier det hele som sludder, sier Staff.

Christensen selv vil ikke snakke med Dagbladet om siktelsen.

- Jeg har rådet henne til ikke å gi uttalelser, nå som hun er formelt siktet, sier Staff.

Siktelsen

Beskyldningen om bedrageri mot delikatesseforretningen er bare ett av fire elementer i siktelsen. Politiet mener Christensen er medansvarlig i en rekke av forbrytelsene hennes fraseparerte ektemann, Elfad Badirkhanov (43), fikk to og et halvt års fengsel for. Badirkhanov bedyrer fortsatt sin uskyld i smykkesaken, og har anket dommen.

Konkret inneholder siktelsen mot Marit Christensen følgende forhold:

  • Medvirkning til underslag av smykker taksert til nesten tre millioner kroner.
  • Medvirkning til underslag av 25000 dollar (ca. 230000 kroner) fra tidligere KGB-oberst Anar Agaev.
  • Medvirkning til underslag av en smykkeskrin fra gallerieier Johan D. Galtung.
  • Bedrageri av 13000 kroner fra delikatesseforretningen Solbærtorvet på Majorstua.Varene skal hun ha handlet på kreditt, hovedsakelig i 1997. Hun skal ikke ha gjort opp for seg. I forbindelse med at smykkesaken kom opp, valgte selskapet å anmelde Christensen. Saken skal ha vært oppe i forliksrådet, hvor Christensen fikk en uteblivelseskjennelse mot seg.

Politiavhør

Christensen avviser ifølge Staff at det foreligger noe reelt krav mot henne.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen vil om kort tid innkalle Marit Christensen til politiavhør. Nekter hun å forklare seg for politiet, vil påtalemyndigheten trolig kreve at hun forklarer seg for en dommer i Oslo forhørsrett.

- I og med at det foreligger en siktelse, tar jeg det for gitt at hun vil la seg avhøre. Det er min oppfatning at hun ønsker det, sier Staff, rystet over politiets og påtalemyndighetens framgangsmåte i denne saken.

- Turer fram

- Anført av politiadvokat Anne Maria Haarr turer de fram uten tanke på de menneskelige belastningene i saken. Jeg har aldri opplevd maken til saksbehandling i min tid som advokat! tordner Staff, og legger til:

- Jeg er spent på å se hvilke sensasjonelle avsløringer de har som rettferdiggjør dette. Personlig har jeg ingen tro på at dette vil munne ut i noen tiltale.