Amstetten, ØSterrike. 20080428:  Elisabeth-saken.  Josef Fritzl (73) har holdt sin datter Elisabeth og tre av deres felles barn fanget i kjelleren i bolighuset i Amstetten.  Elisabeth skal ha vært holdt fanget i 24 år og født sju barn i fangenskapet.  Dette bildet er av Josef Fritzl.       (AP Photo/Police Niederoesterreich)
Amstetten, ØSterrike. 20080428: Elisabeth-saken. Josef Fritzl (73) har holdt sin datter Elisabeth og tre av deres felles barn fanget i kjelleren i bolighuset i Amstetten. Elisabeth skal ha vært holdt fanget i 24 år og født sju barn i fangenskapet. Dette bildet er av Josef Fritzl. (AP Photo/Police Niederoesterreich)Vis mer

Håndterer Breivik-rettssak etter lærdom fra Fritzl-saken

- For å unngå noen av de utfordringene som oppsto der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett lover plass til journalister inne i rettssalen når terrorsaken mot Anders Behring Breivik skal opp til våren. Det er ventet at mellom 1.000 og 2.000 journalister fra hele verden vil dekke terrorsaken når den skal avholdes i Oslo tingrett til våren.

Domstolen settes på en alvorlig prøve når det gjelder å legge forholdene til rette for så mange medier, men har likevel avvist tankene om å legge rettsforhandlingene til en stor idrettsarena. I stedet kan det bli en løsning delt løsning med å bruke en rettssal i Oslo tinghus, eller et annet egnet lokale, og med et pressesenter utenfor. - Det er for tidlig å si hvor mange journalister det blir plass til inne i selve rettssalen, men det er klart at mange av tilhørerplassene vil bli reservert presse, sier informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tinghus til NTB. Hun seier videre at det planlegges lyd- og bildeoverføring til dem som sitter i pressesenteret. I planleggingen av den kommende rettssaken mot Anders Behring Breivik har sorenskriver Geir Engebretsen fått tips fra en norsk journalist som jobbet med Josef Fritzl-saken i Østerrike.
- Vi har blant annet høstet erfaringer fra Fritzl-saken i Østerrike. Dette for å unngå noen av de utfordringene som oppsto der, særlig knyttet til håndtering av mediene, sier Engebretsen til Stavanger Aftenblad.

(NTB)