Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håndtrykk med makt

I går var over 7000 ungdom samlet i Oslo Spektrum for å delta på en :stopp volden-forestilling, i regi av stiftelsen With One Voice og Dagbladet. I dag gir Dagbladet ut et eget :stopp volden-bilag til sine lesere. Hvorfor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo, fordi vi ser at det nytter. Det er voldsutøverne som vinner når vi ikke engasjerer oss. Bilaget du har i hånden skulle egentlig bare deles ut til ungdomsskoleelever og elever i den videregående skole i Oslo, men Dagbladet ville mer. Derfor følger bilaget med hovedavisa i dag.

Kampen mot vold angår oss alle. Ikke bare ungdommen. Da Dagbladet startet kampanjen :stopp volden i 1995, var vi usikre på responsen. Vi fryktet at våre motiver ville bli misforstått. Det gjør vi ikke lenger. Holdningskampanjen :stopp volden ble til en folkebevegelse. Det er vi glade og stolte over. Kampanjen har samlet over 200 000 håndtrykk over hele landet. Åpne håndtrykk som sier nei til vold. Fra unge og gamle.

Bare de færreste kan eller bør gripe inn når en voldshandling er under utvikling. Det er som regel en politioppgave. Men volden kan bekjempes med andre midler. Dagbladet skal være en kanal for engasjement og nye tanker. Derfor inviterer vi i dette bilaget skoleelever mellom 13 og 19 år til å skrive en kortnovelle om temaet vold. Enten du ser det fra offerets, overgriperens eller øyevitnets side.