Håndverker gikk i høye hæler en hel dag på jobb

«Ingen burde tvinges til å gå i høye hæler på jobben.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Julia Roberts gikk barfot på den røde løperen under Cannes-festivalen. Det var en stille protest mot kvinner som må gå på høye hæler i jobben sin, sier den svenske håndverkeren og komikeren Emil Andersson innledningsvis i en Youtube-video han selv har lagt ut.  

I videoen dukker det opp et bilde av den amerikanske skuespilleren Julia Roberts, og et Facebook-bilde av beina til den kanadiske servitøren som ble pålagt å fortsette jobben i høye hæler, på tross av at strømpene hennes var dekket av blod.

- Det synes jeg er veldig feil, sier Andersson videre i videoen, som ble lagt ut 20. mai. 
 
Facebook-bildet av beina til den kanadiske servitøren ble lagt ut for noen uker siden, og fikk nettet til å koke. Innlegget har  blitt delt over 12 000 ganger, og 100 000 har signert opprop mot høye hæler etter Nicolas facebookbilde gikk viralt.

Det var dette som inspirerte håndverkeren og komikeren til å prøve ut en dag i kvinners sko. Bokstavelig talt.

Andersson tok på seg et par ti centimeter høye hæler før han satte seg i bilen og dro på jobb. Han valgte også å dokumentere det hele på film.

Hvordan det gikk kan du se i videoklippet øverst i saken.

På jobben bærer Andersson på store vanndunker, legger gulv, og blir nødt til å løpe opp og ned en rekke trapper. Han legger ikke skjul på at det er litt ekstra krevende med høye hæler.
 
- Klokka er elleve, og jeg har helt forferdelig vondt i beina. Det er mye igjen av dagen. All ære til dere kvinner som går i høye sko på jobb hver eneste dag.
Tenk om alle hadde vært tvunget til å gå i høye sko på jobb. Det er helt sinnsykt, sier han underveis i videoen.

Under videoen på hans egen Youtube-kanal skriver han:

«Hjelp meg med å dele dette viktige budskapet! Ingen burde tvinges til å gå i høye hæler på jobben!».

UTEN SKO:  Den amerikanske skuespilleren Julia Roberts poserte på den røde løperen uten sko under Cannes filmfestival tidligere denne måneden. Foto: DPA
UTEN SKO: Den amerikanske skuespilleren Julia Roberts poserte på den røde løperen uten sko under Cannes filmfestival tidligere denne måneden. Foto: DPA Vis mer