UHYGGELIG FUNN: Håndverkere som jobbet med å skifte tak, fant i fjor sommer skjelettet av et lite barn i et loftsrom i bydelen Frederiksberg i København. Foto: Google Streetview
UHYGGELIG FUNN: Håndverkere som jobbet med å skifte tak, fant i fjor sommer skjelettet av et lite barn i et loftsrom i bydelen Frederiksberg i København. Foto: Google StreetviewVis mer

Håndverkere fant barnelik på loftet

Snart fem måneder etter at et barnelik ble funnet på loftet i en bygård i København, har politiet avsluttet etterforskningen.

Håndverkere som jobbet med å skifte tak, fant 31. august i fjor skjelettet av et lite barn i et loftsrom i bydelen Frederiksberg i København. Funnet ble gjort i en bygård i Prinsesse Maries Allé.

Levningene ble funnet i en pappkasse sammen med noe papir. Politiet opplyste den gang til Ekstra Bladet at det dreier seg om et spedbarn.

- Vi ser på barnets størrelse at det ikke selv er kommet seg dit. Det må være brakt dit, og hvis noen har gjort det, er det snakk om en forbrytelse, sa etterforskningsleder Bjarke Madsen til avisa den gang.

- Men om barnet døde før eller etter det ble brakt til stedet, vet vi av gode grunner ikke, fortsatte han.

Nye detaljer

Politiet visste lenge ikke hvor lenge barnet har ligget på loftet, men politiet tok utgangspunkt i at det er snakk om mer enn ett år.

Snart et halvt år seinere har nye detaljer kommet fram.

For i dag melder Københavns politi at de har bestemt seg for å avslutte etterforskningen i saken. De har ikke lykkes med å identifisere barnet, eller personer som kan ha plassert barnet på loftet.

- Ikke mulig

Politiet opplyser ifølge Ekstra Bladet at det ikke er funnet noen tegn på vold eller sykdom, og at dødsårsaken ikke kan fastslås.

- Vårt grunnleggende budskap er at det er fra ei tid, som gjør at det ikke har vært mulig for oss å få klarhet i hva som har skjedd, sier politiadvokat Søren Harbo til avisa.

Politiet mener imidlertid at barnet døde en gang mellom 1938 og 1954, og at barnet var nyfødt.