- Hanekleiv skal åpnes igjen til 6. juli

Gransking påvirker ikke arbeidet på E18, sier Navarsete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gjenåpningen av Hanekleivtunnelen i Vestfold skal fortsatt skje 6. juli i år. - Arbeidet med utbedring av tunnelen skal ikke forsinkes, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Samferdselsministeren står ved løftet om at den tyngste sommerferietrafikken på E18 skal gå gjennom Hanekleivtunnelen. Det jobbes nå intenst med å sikre taket i tunnelen. Arbeidet skal etter planen stå ferdig seinest fredag 6. juli.

- Jeg er i dag ikke kjent med noe som tilsier at det ikke skal være mulig, sier Navarsete til NTB.

Utbedringsarbeidet går sin gang, uavhengig av den offentlige oppvasken onsdag, granskernes kritikk av manglende kommunikasjon og ansvarsfordeling knyttet til Hanekleiv-arbeidet og ikke minst avgangen til veidirektør Olav Søfteland og innsettelsen av Kjell Bjørvig.

- Arbeidet med utbedring går sin gang og skal ikke la seg påvirke av dette, sier Navarsete.

Et 25 meter langt stykke av taket i tunnelens sørgående løp raste ned i veibanen 1. juledag i fjor. Til alt hell ble ingen truffet av de rundt 200 kubikkmeterne med betong og stein.Det jobbes på spreng i tunnelen for å sikre taket etter at det av geologer er blitt påvist andre rasfarlige partier. 

- Eneste riktige 

Samferdselsminister Navarsete  mener Olav Søfteland gjorde det eneste riktige da han valgte å tre til side som veidirektør. 

Hun er forsiktig med å kritisere den nå avgåtte veidirektøren, Olav Søfteland, men peker på at granskningsrapporten Vegvesenet selv har utført, unnlater å svare på en rekke spørsmål.

Derfor kommer hun til å sette i gang sin egen, eksterne gransking av toppledelsen i etaten. (NTB).

ÅPENT FRA 6. JULI: Slik skal det ikke se ut foran Hanekleivtunnelen når fellesferien starter. Byggingen går sin gang uavhengig av granskingen, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.
BEFARING: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete på E18-befaring 5. januar i år sammen med veidirektør Olav Søfteland etter raset 1. juledag. I dag har Søfteland gått ut i permisjion og kommer ikke tilbake som veidirektør. ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer