Clint, Texas:

Håner døde migranter og legger ut falske sexbilder

- Dør han så dør han, skriver en ansatt i Facebook-gruppa for grensevaktene i USA.

HÅNER DØDE MIGRANTER: Det amerikanske gravemediet ProPublica har avdekket en lang rekke stygge meldinger postet av grenseansatte i US Border Patrols Facebook-side. Her titter aktivister inn i grenseleiren i Clint, Texas, 25. juni i år. Foto: AFP / NTB Scanpix
HÅNER DØDE MIGRANTER: Det amerikanske gravemediet ProPublica har avdekket en lang rekke stygge meldinger postet av grenseansatte i US Border Patrols Facebook-side. Her titter aktivister inn i grenseleiren i Clint, Texas, 25. juni i år. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en lukket gruppe på Facebook har amerikanske grensevakter hånet døde migranter, oppfordret ansatte til å kaste burrito på latinske medlemmer av kongressen og lagt ut falske, grove sexbilder av kvinnelige politikere.

Det er Pro Publica som har fått tilgang til gruppa.

Gruppa ble opprettet i august 2016 og går under navnet «I'm 10-15». Den har rundt 9 500 medlemmer over hele USA. Gruppa beskriver seg selv som et forum for morsomme og seriøse diskusjoner om hvordan det er å jobbe som grensevakt.

«Vi er først og fremst familie. Den grønne linjen starter med oss,» lyder en del av introduksjonen. Med det sikter de til den amerikanske grensen.I mai ble det publisert en artikkel om en 16 år gammel migrant fra Guatemala som døde på et mottakssenter i Weslaco, Texas. Et av medlemmene svarte med en GIF av Elmo, en karakter fra amerikanske Sesam Stasjon, med sitatet «Oh well.»

En annen svarte med kommentaren «Dør han, så dør han.»

«Faen ta horene»

Flere av innleggene Pro Publica har sett, refererer til det planlagte møtet mandag denne uka, der kongressmedlemmer skulle se nærmere på forholdene ved grensemottaket i El Paso og Clint. Den demokratiske kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez var til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer