Tidligere Trump-rådgiver:

Hånes etter Biden-kommentar

Donald Trumps tidligere økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har havnet i hardt vær.

HÅNES: Donald Trumps tidligere økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, hånes. Her sammen med ekspresident Donald Trump. Foto: Reuters / NTB.
HÅNES: Donald Trumps tidligere økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, hånes. Her sammen med ekspresident Donald Trump. Foto: Reuters / NTB. Vis mer
Publisert

Ekspresident Donald Trumps tidligere økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har havnet i hardt vær.

Den tidligere Trump-rådgiveren, som nå er programleder på den amerikanske TV-kanalen Fox Business, hevdet under programmet forrige fredagen at USAs president Joe Biden presser amerikanerne til å drikke plantebasert øl.

Det skriver en rekke amerikanske medier, blant annet The Guardian.

Hånes

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

Kudlow hevdet på Fox Business at Joe Bidens klimapolitikk, og forsøk på å redusere utslipp, kom til å tvinge amerikanerne til å «slutte å spise kjøtt, fugl, fisk, sjømat, egg, meieriprodukter og animalsk fett».

- Ok, skjønner du det? Ingen burgere 4. juli (USAs nasjonaldag, red.anm.). Ingen biff på grillen. Så gjør deg klar. Du kan drikke en plantebasert øl sammen med dine grillede rosenkål og vifte med det amerikanske flagget. Kall det en «grønn nasjonaldag», sa Kudlow på Fox Business ifølge mediene.

Utsagnet til den tidligere Trump-rådgiveren har fått mange til å reagere.

En rekke brukere på sosiale medier håner Kudlow, og peker på at øl så å si alltid er vegansk, og hovedsakelig er framstilt av maltet korn, humle, gjær og vann.

«Takk Joe Biden»

BRYLLUP: Lørdag 27. mars kapret tidligere president Donald Trump nok en gang en plass i søkelyset, men på en litt annerledes måte denne gangen. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, AP, TMZ Vis mer

En av dem som gjør narr av Kudlow er Chuck Shcumer, som leder Demokratene i Senatet.

Natt til mandag norsk tid gikk Oscar-utdelingen av stabelen, og da tvitret Schumer følgende:

«Glad for å se på Oscar-utdelingen med en iskald plantebasert øl», skrev han på Twitter, og la til:

«Takk Joe Biden».

«Motvillig»

Også Paul Krugman, kommentator i New York-Times, har reagert kraftig på Kudlows utspill.

«Så dette ser ut til å være det siste forsøket på høyreorientering for å smøre Biden-økonomer. Bidens planer inneholder selvfølgelig ingenting om å eliminere kjøtt. Så dette er som de imaginære pøblene som brente byene våre til grunnen», skriver han på Twitter, og fortsetter:

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Hvis du leser hva Kudlow faktisk sa så er han motvillig til å gi informasjon. Han sier ikke at Biden foreslo dette. Bare at noen sier at dette er hva som ville ha skjedd. Men seerne til Fox News vil ikke merke det, noe som er intensjonen».

Vil halvere klimagassutslippene

Biden kunngjorde i forrige uke at han har som mål å halvere klimagassutslippene i USA innen 2030.

Under sendingen skal Kudlow derimot ha protestert mot presidentens nye klimamål, og hevdet at målene ville «ødelegge fossilt brensel sektoren», ifølge Business Insider.

Mandag gikk Fox Business tilbake på Kudlows påstander, ifølge nyhetsnettstedet.

HUDFLETTER TRUMP: Under lørdagens høring i riksrettssaken gjorde leder for minoriteten i Senatet, Mitch McConnell, det helt klart hva han syns om stormingen på Capitol Hill og Donald Trump. Vis mer

John Roberts i Fox News uttalte at Kudlow hadde pekt på en studie fra University of Michigan, og «feilaktig knyttet den til Bidens planer om å minske klimakrisa».

Larry Kudlow var Donald Trumps økonomiske rådgiver fra 2018 til 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer