Hånet Russland: - Ikke med vilje

Ledelsen for de amerikanske luftstyrkene i Europa nekter for at den frekke flygeruta nær russernes militærbase i Syria ble kjørt med overlegg.

FREKK MANØVER: Et amerikansk militærfly valgte en noe spesiell rute utenfor Russlands marinebase i Tartus i Syria tirsdag. Foto: Skjermdump Flightradar24
FREKK MANØVER: Et amerikansk militærfly valgte en noe spesiell rute utenfor Russlands marinebase i Tartus i Syria tirsdag. Foto: Skjermdump Flightradar24 Vis mer
Publisert

Stikket fra et amerikansk militærfly i nærheten av Russlands marinebase i Syria tirsdag har vekket oppmeksomhet verden rundt.

Piloten i det amerikanske fartøyet lekte seg i lufta. Flyruta, illustrert gjennom data fra nettstedet Flightradar24, tegner opp det som unektelig minner om en penis.

Nå hevder ledelsen for de amerikanske luftstyrkene i Europa at fallos-flygemønsteret ikke var et villet resultat av flygningen.

- Fartøyet, som opererer i det østlige Middelhavet, varierte mellom ulike flygemønstre underveis i oppdraget. Selv om disse bevegelsene ser ut til å ha skapt vulgære linjer, var det ingen intensjon fra pilotene eller avdelingen å gjøre det, sier talsmann Ryan Gross i en uttalelse til det militære nettstedet Task and Purpose.

Ifølge den italienske avisa La Republica ble den frekke manøveren gjennomført kort tid etter at KC135-flyet hadde lettet fra Kreta.

Dagbladets analyse av flydata fra Flightradar24 viser at det amerikanske flyet brukte rundt brukte rundt to timer, fra omkring 16.30 til omkring 18.30 tirsdag ettermiddag, til å tegne penis-mønsteret.

Også Damien Pickart, oberst og talsperson for den amerikanske luftmobilitetskommandoen, fastholder overfor Task and Purpose at flygemønsteret var uintendert.

- Vi er klar over hendelsen og snakker med mannskapet for å avklare detaljene. Per nå tror vi ikke at de har opptrådt upassende, sier Pickart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer