Hang fast i ripa og omkom i sjøen

83 år gammel mann omkom. Skjebnesvanger fisketur utenfor Hisøy i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fisketur i formiddag i ruskevær utenfor Hisøya ved Arendal  har fått skjebnesvangert utfall. En 83 år gammel fra Tromøy er omkommet etter at han falt og ble hengende i sjøen på utsiden av en  14 fots jolle.

Politiet fikk melding om ulykken ved 12-tiden. Det var to mann i jolla, den andre også 83 år gammel og fra Tromøy. Han forsøkte å redde kameraten, og fikk padlet båten til land.

- Den første meldingen gikk ut på at det lå en livløs person i fjæra. Like etterpå fikk vi melding om at det også lå en person til inne ved Havsøya brygge sammen med båten, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Den ene 83-åringen var død da politi og helsepersonell kom tilstede. Den jevngamle kameraten hadde forsøkt å redde han og fikk padlet småbåten inn til land.

- Den overlevende er nedkjølt, men ellers i grei fysisk form. Han blir behandlet ved sykehuset i Arendal, opplyser operasjonslederen.

Skulle trekke garn 

Han har forklart at de to kameratene dro ut for å trekke garn ved Tvillingholmene i formiddag. Det blåste friskt, men det var neppe været som forsårsaket ulykken.

- Han har forklart at han skulle gå foran i båten og sette seg mens kameraten skulle starte påhengsmotoren. Da han snudde seg, hadde kameraten falt over bord.

 TRAGISK FISKETUR:  Den omkomne 83-åringen fra Tromøy blir båret inn i ambulansen på Havsøy brygge. MMS-foto: Ernest Boswara,
TRAGISK FISKETUR: Den omkomne 83-åringen fra Tromøy blir båret inn i ambulansen på Havsøy brygge. MMS-foto: Ernest Boswara, Vis mer

Det ene beinet var ombord, og han fikk tjoret han fast med et tau og padlet inn mot land. Jolla veltet ikke, sier operasjinsleder Bjarne Bakken.

Hang fast i ripa og omkom i sjøen