Hangglider-ulykke: Instruktør svelget bevis

En hangglider-instruktør beskyldes for å ha svelget et minnekort som kan ha inneholdt video fra ulykken der en 27-årig kvinne døde.

JENTE FALT I DØDEN En instruktør beskyldes for å ha svelget en minnebrikke som kan ha inneholdt video fra den tragiske hangglider-ulykken, hvor Lenami Godinez (27) falt i døden. Bildet er kun et illustrasjonsbildet. Foto: Wikimedia
JENTE FALT I DØDEN En instruktør beskyldes for å ha svelget en minnebrikke som kan ha inneholdt video fra den tragiske hangglider-ulykken, hvor Lenami Godinez (27) falt i døden. Bildet er kun et illustrasjonsbildet. Foto: WikimediaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lenami Godinez (27) fra British Columbia i Canada skulle være med på sin første hangglidertur. Hun løsnet og falt 300 meter rett i døden.

Det var instruktøren Jon Orders som tok med seg Godinez på den fatale hanggliderturen. Han beskyldes nå for å ha svelget en minnebrikke som kan inneholde opptak om hvordan ulykken skjedde, melder Sky-News.

Orders ble arrestert søndag og sitter nå i varetekt til fengslingsmøtet starter.

- Etterforskerne mener de har nok bevis på at mannen har satt etterforskningen i fare ved å holde tilbake viktige bevis, sier politibetjent Tammy Hollingsworth.

Flyturen var en gave fra kjæresten til jenta som også filmet flyturen. Han valgte å stoppe filmingen da han skjønte at noe var galt, og at hun ikke var godt nok festet til hangglideren.

Lenami Godinez skal ha prøvd å gripe etter instruktøren, men hun glapp taket og falt i døden.

- Han prøvde å holde henne fast. Han prøvde å få tak i selen hennes. Han prøvde alt det han kunne. Så fikk han beina rundt livet hennes, men hun glapp taket og falt, sier en sikkerhetsekspert på stedet.

Det tok flere timer før de fant den døde jenta, og hun ble funnet i et område med tett skog.