- Hank von Helvete er destruktiv og farlig

Turboneger-vokalisten tror psykiatrien har skylda for Kaja Ballos død.

AKSJONERER MOT PSYKIATRIEN: Hank von Helvete er rasende over påstander over at han er styrt av scientologer. Nå går han til angrep på Olav Gunnar Ballo. FOTO: SIV SEGLEM
AKSJONERER MOT PSYKIATRIEN: Hank von Helvete er rasende over påstander over at han er styrt av scientologer. Nå går han til angrep på Olav Gunnar Ballo. FOTO: SIV SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ASKER (Dagbladet): —Jeg synes forferdelig synd på en far som mister barnet sitt. Det må være klinkende klart. Men jeg tar faen ikke skylda for det, sier Hans-Erik Dyvik Husby (36), alias Hank von Helvete, til Dagbladet.

Turboneger-vokalisten møter Dagbladet på Blakstad sykehus i Asker, for å fortelle mer om sin kampanje mot moderne psykiatri og farmasiindustrien.

Han er også sint på stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV), fordi han oppfatter at Ballo har anklaget ham for å være styrt av scientologene. Ballo mistet sin datter Kaja for vel et år siden. Hun tok sitt eget liv etter å ha tatt en personlighetstest hos scientologikirken i Nice.

—Ifølge Ballos egen bok så var hun flere ganger innlagt på psykiatrisk sykehus og fikk medikamenter. Det er denne behandlingen som tar liv, ikke en personlighetstest, sier Dyvik Husby.

Håper på avskrekkingOlav Gunnar Ballo ønsker at uttalelsene fra Dyvik Husby videreformidles, fordi han håper de kan virke avskrekkende på folk. SV-politikeren mener det er åpenbart at Turboneger-stjernen nå lar seg bruke av scientologene.— En del vil nok mene at deler av psykiatrikritikken hans er tilforlatelig, men disse uttalelsene er så ytterliggående at de vil framstå som en advarsel for folk. Forhåpentlig vil de beskytte andre fra å bli skadet av scientologisekten, sier Ballo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer