Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet på Hawaii:

Hanna (20) dratt til havs av bølgene: - Håpet er ute

Ble tatt av bølge på Hawaii.

FORSVUNNET: Svenske Hanna Wänerskog (20) ble tatt av en bølge på Hawaii fredag. Video: Expressen TV. Vis mer

Lørdag morgen ble det kjent at 20 år gamle Hanna Wänerskog fra Vänersborg i Sverige, ble meldt savnet på Hawaii. Det skriver den svenske avisa Expressen.

Wänerskog kom til Hawaii 15. januar for å gå bibelstudier på den amerikanske øya.

Hun skal ha vært sammen med rundt 20 medstudenter på en strand på hovedøya Oahu fredag kveld lokal tid, da hun og to andre elever ble tatt av en stor bølge som skylte inn, opplyser kystvakta.

Bare de to andre ungdommene kom seg opp på land. Hanna har ikke vært sett siden.

Omfattende søk

Siden fredag har det pågått en stor redningsaksjon for å finne den svenske jenta. Kystvakta, marinen, politiet og redningstjenesten har vært med i letingen, og det har vært brukt fly, helikopter, vannscootere og speedbåter for å finne henne. Men uten hell.

Mandag ble søket avsluttet, skriver flere svenske medier.

Hannas far, Marcus Wänerskog, bekrefter nyheten i et innlegg på Facebook, og har lagt ved bilder av kystvaktas oppsummering av saken.

Dagbladet har fått tillatelse til å sitere familiens innlegg.

- Den store leteaksjonen er avsluttet. Håpet er ute, og vi håpet så inderlig. Ønsket så mye vi kunne. Sorgen er bunnløs. Hvorfor? Hvorfor skjer sånne ting? Hvorfor Hanna?, skriver faren på Facebook mandag.

LETEAKSJON: Det har pågått en stor leteaksjon siden fredag. Mandag ble søket avsluttet. Foto: Daniel Winter /Kystvakta Hawaii
LETEAKSJON: Det har pågått en stor leteaksjon siden fredag. Mandag ble søket avsluttet. Foto: Daniel Winter /Kystvakta Hawaii Vis mer

- Et mareritt

Han retter også en stor takk til letemannskapet. Han skriver at de aldri kommer til å glemme innsatsen til kystvakta, politiet og brannmannskapene i søket etter Hanna.

Ifølge familien skal Hanna har vært på en samling i sammenheng med skolen, da bølgen skylte inn på stranda. Kort tid etter skal skolen ha ringt til familien for å fortelle hva som hadde skjedd.

- Det er en samtale som ikke går an å ta innover seg, en samtale som bare hører til i et grusomt mareritt, skrev Marcus Wänerskog søndag kveld på Facebook.

Familien skriver at de kommer til å reise til Hawaii for å treffe de som var med i leteaksjonen, og prøve å forstå hva som har skjedd.