Julekalender 2020

Hannah (11) gir bort julekalenderen sin

- Jula handler ikke bare om å få, men også om å gi. Jeg vil gi til noen som kanskje ikke har så mye som oss.

JULEKALENDER: På eget initiativ og med egne penger har Hannah van Baal laget denne julekalenderen til ei jente hun ikke kjenner. Foto: Privat
JULEKALENDER: På eget initiativ og med egne penger har Hannah van Baal laget denne julekalenderen til ei jente hun ikke kjenner. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hannah van Baal (11) gleder seg til desember og jul. For henne, som mange andre barn, er mye av gleden ved desembermorgenene å åpne julekalenderen.

Hver desember, siden hun var liten, har moren holdt tradisjonen i hevd. Pakkekalenderen med de 24 lukene henger alltid klar 1. desember.

Men i år har Hannah laget sin egen kalender - ikke til seg selv, men til ei jente på 7-10 år.

- Jeg har alltid satt pris på å ha en koselig julekalender i desember. Men jeg har ikke reflektert så mye over at ikke alle som kanskje ønsker seg en kalender får det, sier Hannah til Dagbladet.

Vil hjelpe

Det er bare få uker igjen til adventstid og julehøytida. Mange gleder seg, men det er også mange som gruer seg.

Da Hannah og moren en kveld for noen uker siden satt på PC-en og lette etter noe på Finn.no, oppdaget Hannah flere annonser som gjorde inntrykk.

- Jeg registrerte at mange etterlyste hjelp til jul. Jeg oppdaget også annonser med julegaveønsker. I flere av dem var også julekalender et spesifikt ønske, sier Hannah og fortsetter:

- Jeg ble overrasket, og plutselig føltes det så urettferdig at jeg skulle få og ikke dem. Jeg har fått pakkekalender hvert år, uten å be om det. Derfor satte jeg i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer