Hannah (19) stjal en bil og ranet en bank

Så gjorde den blonde banditten som tenåringer flest: Skrøt av det på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artikkelserien «er dette verdens dummeste tyv?» ser aldri ut til å ta slutt. Til det dukker det stadig vekk opp for mange litt for gode historier.

Som den om unge Hannah Sabata fra Nebraska i USA. 19-åringen var relativt suksessrik som kriminell og kom seg unna etter å ha stjålet en bil og ranet en bank for mer enn 6000 dollar.

Men så falt alt i knus. 19-åringen la nemlig ut en skrytevideo av seg selv på nettet, der hun i tillegg til å vise fram utbyttet uhemmet skrøt av sitt kriminelle mesterstykke.

Fikk politiet på døra Videoen la hun ut under navnet «Chick bank robber» og den fikk fort mye oppmerksomhet.

Dessverre for unge Sabata så også politiet videoen. De la to og to sammen og fant ut at 19-åringen var den ansvarlige for et biltyveri i York og det påfølgende ranet av banken Waco.

Forrige uke ble hun derfor pågrepet, skriver lokalavisa York Times.

- Det var den beste dagen i livet mitt, sier hun i videoen om dagen hun begikk ranet.

- Den nye bilen min skinner, og jeg har så klart fjernet skiltene allerede, forteller hun.

- Skal shoppe vilt 19-åringen hevder at hun er et offer for myndighetene og at utbyttet skulle brukes til å betale ned studiegjeld og «shoppe vilt». Hun forteller også om selve ranet.

- Jeg ranet banken med en pistol, et putetrekk og en lapp, sier hun.

Det var ikke veldig vanskelig for politiet å forstå hvem som sto bak ranet. I tillegg til at hun både innrømmer alt og viser fram utbyttet i videoen, skal 19-åringen ha hatt på seg nøyaktig det samme antrekket da hun spilte den inn som hun hadde da hun ranet banken.

En sterk kandidat til prisen for årets dummeste tyv, med andre ord.