Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hanne Bjurstrøm fikk avskjed i nåde etter søknad

Opplyste statsminister Jens Stoltenberg på slottsplassen i dag.

UTE: Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er ute av regjeringen, etter å ha søkt om det, opplyste statsministeren i dag. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
UTE: Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er ute av regjeringen, etter å ha søkt om det, opplyste statsministeren i dag. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag presenterte statsminister Jens Stoltenberg sin nye regjeringen. Der ble det klart at Anniken Huitfeldt blir ny arbeidsminister, og at tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har fått avskjed i nåde etter søknad.

- Jeg vil takke Hanne Bjurstrøm for det arbeidet hun har gjort. Vi har fått på plass en avtale for inkluderende arbeidsliv. Vi har fått en handlingsplan for sosial dumping og sykefraværet går ned, sier Stoltenberg under presentasjonen av de nye statsrådene på slottplassen i dag.

Etter det Dagbladet erfarer ønsket ikke Bjurstrøm å gå av som statsråd.

Fornøyd med jobben hun har gjort - Det var behov for nye krefter inn i regjeringen. Jeg hadde en samtale med statsministeren, og vi ble enige om at det nok var mest naturlig at det var jeg som gikk, sier Bjurstrøm til Dagbladet.

Det har være store rokeringer i regjeringen i dag. Jonas Gahr Støre er ny helseminister, og tidligere helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen går tilbake som forsvarsminister. Espen Barth Eide blir utenriksminister etter Støre. Hadia Tajik er det eneste nye tilskuddet i regjeringen. Hun overtar kulturministerposten etter Anniken Huitfeldt.

Selv er Bjurstrøm fornøyd med den jobben som er blitt gjort mens hun har vært arbeidsminister.

- Da jeg kom inn som arbeidsminister var det tre ting jeg hadde fokus på. Det ene var å få NAV på et bedre spor, det andre var å jobbe med Inkuderende Arbeidsliv (IA), og det tredje var pensjonsreformen, sier hun, og fortsetter;

- Selv om ikke man kan si at alt dette er helt i mål, så er det i hvertfall på et veldig riktig spor. Det er jeg fornøyd med.
 
Skryter av Bjurstrøm LO-nestleder Tor-Arne Solbakken skrøt av samarbeidet med Bjurstrøm da de to fredag formiddag møttes på hennes siste arbeidsdag som arbeidsminister under en nasjonal konferanse om sosial dumping og trepartssamarbeidet.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid og vi har vært veldig godt fornøyd med henne, sier Solbakken til NTB.

NHO-direktør for arbeidslivspolitikk Svein Oppegaard gir også gode skussmål:

- Hun har vært en engasjert og svært kunnskapsrik statsråd. Vi har samarbeidet godt med Bjurstrøm, sier han.
Bestilte kaffe mens hun ennå kunne Bjurstrøm forlot konferansen med arbeidslivets parter som sittende arbeidsminister, altså før statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hadde bekreftet endringene fra Slottsplassen. Hun avviste derfor å kommentere noe rundt statsrådsskiftene. Men det var likevel åpenbart hva som var på gang:

- Statsministeren skulle etter planen ha vært her, for han er viktigst i trepartisamarbeidet. Nå kommer dessverre ikke han. Da må jeg altså være både statsminister og arbeidsminister, og det er jo ikke så dårlig på en dag som denne, innledet Bjurstrøm sin åpningstale med.

Og da hun ba en av sine medarbeidere om å hente en kopp kaffe, la hun smilende til at det gjaldt å benytte anledningen mens hun kunne.

Til Dagbladet sier Bjurstrøm at selv om det er litt vemodig å gi seg som statsråd, så er det også en lettelse.

- Det å være statsråd er som å være i konstant unntakstilstand. Men det er klart, det er en enorm overgang å gå inn som statsråd, og det er en veldig overgang å gi seg som statsråd, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media