Hanne begynte med heroin på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen

Hanne ble beskyttet i bare fire timer etter rømning og utagering. Så dro hun ut og tok overdose

- Vestlundveien var til fare for Hannes liv, hevder Dalane barnevern.

ELSKET DYR: Hanne var opptatt av dyr, om det var hund eller hest. Hun døde i september i fjor, bare 18 år gammel. 15 år gammel begynte hun med heroin under barnevernets omsorg. Foto: Privat
ELSKET DYR: Hanne var opptatt av dyr, om det var hund eller hest. Hun døde i september i fjor, bare 18 år gammel. 15 år gammel begynte hun med heroin under barnevernets omsorg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Etter ei helg med flere rømninger og slåssing med personal, ble Hanne funnet bevisstløs på en benk i Bergen.

Det var to dager etter at jenta hadde fylt 16 år, i august 2015. Hanne hadde tatt ei overdose av ulike narkotiske stoffer, deriblant heroin, og var i koma da hun ble brakt til sykehus.

- Etter denne episoden, valgte vi å akuttplassere Hanne på Stavanger akuttsenter. Vi mente det var fare for liv og helse hvis hun ble boende på Vestlundveien ungdomssenter, sier barnevernsleder Tove Ørsland i Dalane barnevern til Dagbladet.

Lørdag skrev Dagbladet om Hanne som døde i september i fjor, bare 18 år gammel. Som 15-åring flyttet jenta inn på den statlige barnevernsinstitusjonen Vestlundveien ungdomssenter i Bergen.

Dagbladet kan dokumentere at Hanne begynte å ta heroin i 2015, mens hun bodde der, og at personalet visste om at hun ruset seg tungt, også inne på institusjonen.

Klage

Barnevernstjenesten mente Vestlundveien ikke behandlet jenta forsvarlig etter at hun ble funnet bevisstløs av en overdose. Det går fram av en klage til Fylkesmannen i Hordaland i april 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.