Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hanne Harlem: - Ikke ta friheten fra barna

Hanne Harlem er redd voksne kan overføre sin egen angst til barna og frata dem friheten hvis det blir slutt på å la barna ligge alene i telt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er statsråden i Justisdepartementet uenig med barneombud Trond Waage.

Waage har etter barnedrapene de siste ukene sagt at vi må slutte med å la barna våre sove alene i telt, og Hanne Harlem sier ifølge NTB at vi nå står overfor et forferdelig dilemma. - Dersom foreldre i økende grad kjører barna til og fra de arrangementer de skal på, vil gatene bli enda mer utrygge. Det kan være til skade for barna om vi tar fra dem friheten, sa Harlem på Bergenskonferansen «Vold kan bekjempes» i dag.

Barnepsykolog Magne Raundalen forsvarer imidlertid Trond Waages uttalelser.

- Når vi voksne har så mye angst som vi nå har, kan vi ikke late som denne angsten ikke finnes, sier Raundalen.

Raundalen mener også at vi for en tid må justere den robuste barndommen. Ifølge Raundalen er angstnivået i Norge nå ekstremt høyt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling