Hanne Kristin Rohde slutter i politiet

Tidligere leder for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

SLUTTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sa fredag opp sin stilling i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLUTTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sa fredag opp sin stilling i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hanne Kristin Rohde har sagt opp jobben i politiet. Ledelsen i Oslo-politiet ble informert om oppsigelsen fredag, melder NRK.

Rohde er en av landets mest respekterte og profilerte politiinspektører, og ledet blant annet etterforskningen av Sigrid-saken. I februar i år ga hun også ut sin første krimroman «Mørke hjerter».

Det er foreløpig ikke klart når hun fratrer sin lederstilling.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på hvordan det blir å slutte. Nå gleder jeg meg til å møte politimester Hans Sverre Sjøvold, som jeg har stor faglig respekt for. Jeg ser faktisk frem til sluttsamtalen, sier Rohde til NRK.

Rohde har vært ansatt i Oslo politidistrikt i rundt 20 år. I hennes siste stilling frontet hun politiets arbeid ut mot media i svært alvorlige saker. 

Hun har siden november 2012 vært sykemeldt. En sykemelding som etter lang tid gikk over i en søknad om permisjon i 2013.

(©NTB)

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde

• Født 12. januar 1962

• Utdannet jurist ved Universitetet i Oslo. Har blant annet jobbet som politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt.

• Startet sin karriere i Justisdepartementet, etter å ha tatt juridisk embetseksamen i 1987. Har jobbet i politiet siden 1989.

• Lederkarrieren startet i 1994, da hun overtok ansvaret som påtaleleder i Oslo politidistrikt. Har vært toppleder i Oslo-politiet siden 2002.

• Etter at hun begynte i Vold - og sedelighetsseksjonen i 2008 har hun flere ganger vært en sterk stemme i offentligheten, blant annet når det gjelder kvinner og voldtekt.

• Ble kåret til «Årets Osloborger» av Aftenpostens lesere i 2010. Ble rammet av sykdom i 2012, noe som tvang henne til å sykmelde seg.

• Har siden skrevet krimbok, og holdt foredrag om ledelse.

• Leverte sin oppsigelse 20. juni 2014.

Kilder: NTB/NRK/Wikipedia

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer