SLUTTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sa fredag opp sin stilling i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLUTTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sa fredag opp sin stilling i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Hanne Kristin Rohde slutter i politiet

Tidligere leder for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hanne Kristin Rohde har sagt opp jobben i politiet. Ledelsen i Oslo-politiet ble informert om oppsigelsen fredag, melder NRK.

Rohde er en av landets mest respekterte og profilerte politiinspektører, og ledet blant annet etterforskningen av Sigrid-saken. I februar i år ga hun også ut sin første krimroman «Mørke hjerter».

Det er foreløpig ikke klart når hun fratrer sin lederstilling.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på hvordan det blir å slutte. Nå gleder jeg meg til å møte politimester Hans Sverre Sjøvold, som jeg har stor faglig respekt for. Jeg ser faktisk frem til sluttsamtalen, sier Rohde til NRK.

Rohde har vært ansatt i Oslo politidistrikt i rundt 20 år. I hennes siste stilling frontet hun politiets arbeid ut mot media i svært alvorlige saker. 

Hun har siden november 2012 vært sykemeldt. En sykemelding som etter lang tid gikk over i en søknad om permisjon i 2013.

(©NTB)