Hanne Kristin Rohde vil ta Europark til retten etter bot på 600 kroner

Den tidligere politilederen og forfatteren betalte på feil automat og går til sak mot parkeringsgiganten.

TIL SAK: Hanne Kristin Rohde og Europark har forsøkt å løse konflikten om en parkeringsbot fra Nydalen i vinter i Parkeringsklagenemnda, uten hell. Blir ikke partene enige før 6. juni, vil saken havne i Oslo tingrett. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TIL SAK: Hanne Kristin Rohde og Europark har forsøkt å løse konflikten om en parkeringsbot fra Nydalen i vinter i Parkeringsklagenemnda, uten hell. Blir ikke partene enige før 6. juni, vil saken havne i Oslo tingrett. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forfatter, TV-profil og tidligere politileder Hanne Kristin Rohde (56) har stevnet parkeringsgiganten Europark i en tvistesak om en parkeringsbot på 600 kroner.

Ifølge Rohde fikk hun en bot etter å ha betalt parkering på feil automat da hun skulle parkere i Nydalen i Oslo.

- Dette handler ikke om penger, men om prinsipp. Jeg tar saken på vegne av alle som forsøker å gjøre riktig, og får blankt avslag fra parkeringsselskapet, skriver Rohde i en SMS til Dagbladet.

- Handler om prinsipp

Saken er berammet i Oslo tingrett 13. juni i år. Europark har imidlertid tilsvarsfrist i tvisten 6. juni, og saken vil ikke komme opp for retten dersom selskapet trekker boten.

Det er det uklart om selskapet kommer til å gjøre. Driftsdirektør Carl-Erik Martinsen i Europark Norge sier at han per nå ikke vil kommentere klagen fra Rohde eller eventuell rettsbehandling.

Rohdes advokat, Harald Jahren, sier følgende.

-Dette er en prinsipiell sak. Skiltet peker en vei, men du skal betale til en annen parkeringsautomat. Vi ønsker imidlertid ikke å forhåndsprosedere denne saken og tilsvarsfristen er ennå ikke løpt ut, sier Jahren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer