Coronasituasjonen i Finnmark:

Hanne med hjertesukk

Hanne Edøy Lossius ønsker mer oppmerksomhet rundt coronasituasjonen i Finnmark. Hun mener også at det haster med å øke vaksineringstempoet i de berørte kommunene i Finnmark.

HJERTESUKK: Hanne Edøy Lossius mener at det haster med å øke vaksinasjonstempoet i berørte kommuner i Finnmark. Foto: Privat
HJERTESUKK: Hanne Edøy Lossius mener at det haster med å øke vaksinasjonstempoet i berørte kommuner i Finnmark. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag publiserte Hanne Edøy Lossius et Facebook-innlegg som hun beskriver som et hjertesukk og en bønn om mer oppmerksomhet omkring coronasituasjonen i Finnmark. Lossius er kommunelege i Berlevåg, men uttaler seg ikke på vegne av kommunen i denne sammenheng.

- Facebook-innlegget var vel en bønn om mer oppmerksomhet rundt situasjonen i Finnmark. Mange kommuner i Norge ligger bakpå som følge av den geografiske omfordelingen av vaksiner. I Berlevåg skal vi begynne å vaksinere dem som er 65 år og yngre fra og med neste uke. Til sammenlikning kaller man inn 18-åringer til vaksinasjon i Bergen, sier Lossius til Dagbladet.

Regjeringen har iverksatt en geografisk omfordeling av vaksiner som medfører at 24 kommuner får vesentlig flere vaksinedoser i en periode, mens 309 kommuner får vesentlig færre vaksinedoser i den samme perioden.

- Jeg vil gjøre folk oppmerksomme på den økende smittetrenden i Finnmark. Her har vi helt andre ressurser for intensivbehandling, helt andre avstander og helt andre logistiske utfordringer knyttet til forflytning av syke coronapasienter. Nå haster det med å få fortgang på vaksineringen for oss også. Jeg håper at man kan prioritere distriktene også når man får kontroll på situasjonen i de store byene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer