Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hanne møtt av grufullt syn

Ører, haler og bein var revet av på flere dyr etter stygt hundeangrep.

MØTT AV SKREKKSYN: Flere sauer var så skadde etter angrepet, at de ikke hadde noe valg om å avlive dem. Foto: Privat/Hanne Næss
MØTT AV SKREKKSYN: Flere sauer var så skadde etter angrepet, at de ikke hadde noe valg om å avlive dem. Foto: Privat/Hanne Næss Vis mer

Hanne Næss fra Gausdal i Innlandet ble møtt av blodige sauer og en hund da hun åpna døra til fjøset i dag. Gjennom en åpning på 11-12 centimeter hadde en hund klart å komme seg inn i fjøset hennes, der det gikk 35 søyer, og angrepet flere av dem.

- Jeg gikk mot fjøset og hørte en hund bjeffe. Da jeg åpna døra, kom hunden først så kikka jeg litt lenger inn og så fem blodige sauer. Noen mangla ører og haler, og bein var blitt revet av. Det så litt brutalt ut, sier Næss som fikk fanga hunden og ringt både eieren og dyrlegen.

STORE SKADER: Flere hadde fått avrevet ører eller haler. Foto: Privat/Hanne Næss
STORE SKADER: Flere hadde fått avrevet ører eller haler. Foto: Privat/Hanne Næss Vis mer

Stod oppå hverandre

Inne i fjøset sto alle sauene tett samlet i et hjørne der de som var mest skadd lå nederst og ble tråkka på av de andre sauene.

- Egentlig har de ganske stor plass å bevege seg på, men nå var de utslitt og livredde og hadde prøvd å komme seg unna.

BRUTALT: Sauer dekka i blod møtte Hanne Næss da hun skulle inn i fjøset i dag. Foto: PRIVAT/Hanne Næss
BRUTALT: Sauer dekka i blod møtte Hanne Næss da hun skulle inn i fjøset i dag. Foto: PRIVAT/Hanne Næss Vis mer

Så langt har 17 sauer blitt avliva på grunn av skadene de fikk. Ifølge dyrlegen Næss snakka med kan det være at de 35 sauene som overlevde bør sendes til slakt på høsten fordi de kan ha fått så store traumer at det ikke er bra for de å leve med det altfor lenge.

- Vi vil bare prøve å sørge for at dyra har det så bra som mulig. Nå ble de paret i desember, så vi håper også at dette ikke fører til noen spontanaborter.

Ikke hunden eller hundeeier sin feil

Næss sier hun snakka med hundeeieren etter angrepet og at hun synes veldig synd på eieren.

- Hunden har ikke gjort noe galt. Den er et rovdyr, og det er helt naturlig at det kan ha tatt over da den kom seg inn i fjøset. Det er heller ikke eieren sin feil. Hunden var ikke sluppet fri med vilje, men hadde stukket av.

Næss sier også at det er viktig at de som eier hunder er oppmerksomme på at hunden kanskje ikkje oppfører seg på samme måte når den er alene, som den gjør når den er med eieren sin. Hun har heller ikke beordra at hunden som angreip sauene hennes skulle bli avliva.

- Vi fikk spørsmål fra politiet om vi ville si at den måtte avlives, men vi ønsker ikke det. Det må nesten være opp til eieren.

Saken er anmeldt

Næss sier det var dyrlegen som sa at dette var en sak for politiet og at den ble anmeldt etter at hun snakket med dem.

- Jeg kan bekrefte at saken er anmeldt, sier Lars Ringvik som er politiadvokat hos politiet i Innlandet. Han sier den kommer til å bli etterforska på helt vanlig måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media