Hannes penger havnet på feil konto

STAVANGER (Dagbladet): Hanne Emberland (27) kom i skade for å oppgi VISA-kortnummeret sitt i stedet for bankkontonummeret da hun skulle sette inn 9000 kroner på egen konto. Pengene, som dermed havnet på feil konto, får hun ikke tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

27-åringens sparepenger tok veien til feil konto fordi Emberlands VISA-kortnummer tilfeldigvis var identisk med kontonummeret til en bankkunde.

- Ganske fortvilende, og det er lite hjelp å få fra banken. Nå har jeg måttet gå til namsretten for å få tatt arrest i beløpet, forteller lærer Hanne Emberland fra Haugesund til Dagbladet.

- Bedre rutiner

Hun har konto i nettbanken SkandiaBanken, og gikk til sin lokale bank for å overføre pengene. SkandiaBanken har gitt hennes VISA-kort et kortnummer som er identisk med en annens bankkontonummer i samme bank. Og det var kortnummeret Emberland kom i skade for å opplyse til funksjonæren i skranken, som dermed tastet dette inn.

- Banken må da ha rutiner for å hindre slikt samrøre. Jeg har ikke råd til bare å la 9000 kroner forsvinne i løse lufta, sier Emberland.

Fikk mannens navn

- I tilfeldighetenes verden kan slikt skje. I de aller fleste tilfeller vil den andre kunden returnere pengene som vedkommende har mottatt urettmessig, sier Karl Åge Tvedt, leder for avdelingen for kundestøtte i SkandiaBanken, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer