Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hans-Christian Gabrielsen favoritt til å bli ny LO-leder

Når Gerd Kristiansen gir seg som LO-leder neste år, blir det nestleder Hans-Christian Gabrielsen som over jobben. Det er flere sentrale LO-kilder som Dagsavisen har snakket med sikre på.

FAVORITT: LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen er favoritt til å bli organisasjonens neste leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FAVORITT: LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen er favoritt til å bli organisasjonens neste leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ett år igjen til på neste LO-kongress, men allerede seiler Gabrielsen opp som en klar favoritt til å ta over ledervervet. I dag er han 2. nestleder i LO, og på grunn av LOs aldersgrenser er han den eneste fra dagens toppledelse som kan fortsette etter 2017-kongressen.

- Det eneste som kan hindre at Gabrielsen blir leder, er om han skulle finne på noe dumt det neste året. Men det er rimelig usannsynlig, sier en kilde til Dagsavisen.

Kildene avisen har snakket med mener at det ikke finnes noen som vil ønske å utfordre ham.

- Det er lenge til LO-kongressen og altfor tidlig å si noe om dette, er Gabrielsens svar på spekulasjonene.

Ett navn som tidligere har blitt nevnt som en mulig ny LO-leder, er leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes. Hun har imidlertid gjort det klart at hun ikke stiller, og at hun ønsker Gabrielsen som leder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart