Cyber Ninjas

Hans egne bekrefter valgsmellen

Republikanerne i Arizona hyret inn et selskap kalt Cyber Ninjas for å avdekke omfattende valgfusk i presidentvalget. I stedet fant de at Joe Biden faktisk vant over Donald Trump med 360 flere stemmer enn de offisielle tallene.

TAPTE: USAs forrige president, Donald Trump, tapte forrige presidentvalg i 2020. Fortsatt hevder han uten dokumentasjon at valget ble stjålet fra ham. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
TAPTE: USAs forrige president, Donald Trump, tapte forrige presidentvalg i 2020. Fortsatt hevder han uten dokumentasjon at valget ble stjålet fra ham. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det var definitivt ikke resultatet republikanerne og Trump selv håpet på. Helt siden han gikk på et knusende nederlag i valget i november i fjor har Trump helt uten dokumentasjon hevdet at valget ble stjålet fra ham.

Rapporten fra Cyber Ninjas er en ny stor smell for Trump og andre konspirasjonsteoretikere som fortsetter å hevde at det var omfattende valgfusk i USA i valget i 2020. Den konkluderer igjen med at Biden vant delstaten med klar margin.

360 stemmer

Cyber Ninjas har gransket valgresultatet i det folkerike fylket Maricopa i Arizona i flere måneder i et av de mest omfattende forsøkene på å få bevist Trumps udokumenterte påstander om omfattende valgfusk. Fredag kom de med rapporten som viser at omtellingen deres for hånd gir ytterligere 99 stemmer til Biden og 261 færre stemmer til Trump enn de offisielle tallene.

Dette er altså tall som kommer fra republikanerne selv.

Sjefen for Cyber Ninjas, Doug Logan, erkjenner at forskjellen mellom deres opptelling og den offisielle opptellingen er «liten», skriver The Guardian.

Ifølge avisa har han tidligere spredd konspirasjonsteorier om valgfusk, og han hevder fortsatt det er avvik i opptellingen. Denne påstanden ble umiddelbart tilbakevist av valgmedarbeidere Maricopa, som faktasjekket presentasjonen hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer