Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hans navn vil for alltid være risset inn i klubbens første Champions League-pokal»

- Det er stille her i dag, sier Larviks assistenttrener.

LARVIK SØRGER: Karl Erik Bøhn var en del av Larvik fra 2002 til årsskiftet 2010/11. Her er han under den første finalen i cupvinnercupen mot rumenske Rulmentul Urban Brasov i 2008. Bøhn vant cupvinnercupen det året. Foto Morten Rakke / NTB scanpix
LARVIK SØRGER: Karl Erik Bøhn var en del av Larvik fra 2002 til årsskiftet 2010/11. Her er han under den første finalen i cupvinnercupen mot rumenske Rulmentul Urban Brasov i 2008. Bøhn vant cupvinnercupen det året. Foto Morten Rakke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt sovnet Karl Erik Bøhn (48) stille inn på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. 

Etter å ha fått diagnosen akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor, ble han erklært kreftfri i november samme år. Dessverre fikk han et tilbakefall kort tid etter, og i dag mottas nyheten om hans bortgang med sorg.

Larvik sørger
Også Larvik håndballklubb, der Bøhn var en del av trenerteamet fra 2002 fram til årsskiftet 2010/11, sørger i dag. Bøhn tok over hovedtreneransvaret i 2005.

- Det er stille her i dag, sier assistenttrener Tor Odvar Moen til Dagbladet.

Sammen med resten av Larvik er han i Slovenia, der laget tapte 24-18 for Krim i går. I dag reiser de hjemover med en trist nyhet i bagasjen, før de møter Györ på hjemmebane fredag.

Vil markere Bøhn
Bøhn trente som kjent Györ etter at han fikk sparken i Larvik. Nå ønsker Larvik å markere Bøhn i forkant av møtet.

«Da Larvik vant Champions League våren 2011 var det uten Karl Erik som trener, allikevel er det ingen tvil om at han var en betydelig bidragsyter til klubbens og Norges eneste Champions League-triumf. Hans navn vil for alltid være risset inn i klubbens første Champions League-pokal.»

Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Fredag vil Bøhn bli hedret med ett minutts stillhet i forkant av møtet mot Györ, og spillere, ledere og øvrig støtteapparat kommer til å stille med sørgebånd.

- Jeg regner med at Györ også kommer til å ta del i markeringen. Men i dag går tankene først og fremst til Bøhns familie og venner. Det er en trist og tung dag, sier Moen sier Moen til Dagbladet.

Da Larvik møtte Györ i februar i fjor, varmet Györ-spillerne opp med trøyer som ønsket Karl Erik Bøhn god bedring. Anita Görbicz, en av verdens aller beste håndballspillere, som spilte under Bøhn både på klubb- og landslag, skriver følgende etter Bøhns bortgang:

- Det knuser hjertet mitt å skrive dette. Takk for alt, jeg vil aldri glemme deg. Hvil i fred, Karl Erik Bøhn. 

Hele Norges coronakart