DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober. Foto: Espen Røst/Dagbladet
DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

Hans Rickard (23) ble drept med øks mens ha lå i senga

Politiet mener drapet var planlagt av May Lene (21) og venninna (22) i fellesskap og utvider siktelsen til overlagt drap. I dag ble de fengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har utvidet siktelsen mot May Lene Christiansen (21) og venninna (22) fra forsettelig til overlagt drap. Begge ble i dag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon med forbud mot aviser og medier. Begge har samtykket til fengslingen.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at Strømner ble drept om morgenen den 10. juli. Han skal ha blitt hugget med øks i hodet, mens han lå i sin egen seng.

- Vi mener at de to kvinnene i fellesskap bestemte seg for å gjøre dette, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Dagbladet.

Drepte med øks Politiet bekrefter at Christiansen har forklart at drapet skjedde med øks, og karaktriserer drapet som planlagt.

- I det ligger det at drapet ikke var noen impulshandling, sier Rusdal.

Politiet bekrefter at Christiansen i sin tilståelse overfor Kripos har forklart at 22-åringen var med på drapshandlingen, og ikke bare etterpå, slik hun hevder selv.

- Hun har trukket inn 22-åringen i selve drapshandlingen, sier politiadvokaten.

Tror ikke på 22-åringen 22-åringen har forklart at hun befant seg i et annet rom da drapet skjedde, men det fester politiet ikke lit til.

- Vi mener det er sannsynlighetsovervekt for at 22-åringen har vært delaktig i selve drapet. Selv sier hun at hun var i et annet rom, men det er ikke slik vi ser det, sier Rusdal.

22-åringen endret i dag forklaring om sin rolle, fra at hun nektet enhver bekjentskap med drapet til at hun var med å skjule drapet. Forsvareren til 22-åringen, advokat Benedict de Vibe, forteller at hun nekter for å ha noe med drapet å gjøre, men at hun har ekjent at hun var tilstede i huset da drapet skjedde, og at hun var med å frakte liket bort derfra og rengjøre åstedet etterpå.

- Hun har kjennskap til drapet og var tilstede, men har verken medvirket fysisk eller psykisk. Men hun erkjenner etterfølgende bistand ved at hun har deltatt i å skjule denne forbrytelsen, sier De Vibe til Dagbladet.

- Årsaken til at hun først sa at hun ikke visste noen av dette, var av lojalitet til Christiansen og at hun ville vente på hennes forklaring før hun bekreftet sin egentlige rolle.

22-åringen har hatt tilgang til medier på cella, så hun visste om tilståelsen til Christiansen da hun gikk i fengslinsgmøtet i dag.

- Hun skjønner at politiet vil etterforske, så hun godtar en kort fengslingsperiode.

Påberoper seg nødverge Christiansen har innrømmet drapet i avhør med Kripos, men erkjenner ikke straffskyld.

- Hun erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Hun påberoper seg nødverge, noe hun også gjorde i politiforklaringen, bekrefter advokat Lars Engdahl til Dagbladet.

Christiansens forsvarere har bekreftet at hun ikke ble utsatt for noe akutt angrep drapsdagen, men at hun skal ha avverget framtidig vold på bakgrunn av det hun skal ha blitt utsatt for tidligere.

- Det var ingen overraskelser i rettsmøtet. Hun har gitt en fullstendig forklaring til Kripos, sier Engdahl.

Begge fenglingsmøtene i ettermiddag blir holdt for lukkede dører, med henvisning til at etterforskningen er i en tidlig fase.

HAR INNRØMMET DRAPET: May Lene Christiansen (21) har innrømmet drapet, men erkjenner ikke straffskyld fordi hun påberoper seg nødverge. Foto: Espen Røst/Privat
HAR INNRØMMET DRAPET: May Lene Christiansen (21) har innrømmet drapet, men erkjenner ikke straffskyld fordi hun påberoper seg nødverge. Foto: Espen Røst/Privat Vis mer