DREPT:  Hans Rickard Strømner har vært savnet siden juli, men politiet bekreftet i dag at det er han som ble funnet død på Klemetsrud. Foto: PRIVAT
DREPT: Hans Rickard Strømner har vært savnet siden juli, men politiet bekreftet i dag at det er han som ble funnet død på Klemetsrud. Foto: PRIVATVis mer

Hans Rickard (23) funnet drept

- En positiv gutt med et stort hjerte, sier venninne. 23-åringen hadde vært savnet siden juli da han ble funnet på Klemetsrud på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om drapssaken? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det var 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud i Oslo 13. oktober.

Oslopolitiet friga i ettermiddag navn og bilde, etter at 23-åringens pårørende i dag ble varslet om at DNA-prøver hadde slått fast identiteten.

- Forsvant i juli 23-åringen har vært savnet siden juli, men det er ennå uklart når han døde.

- Vi er helt sjokkerte, vi hadde aldri trodd at det var ham som var funnet, sier en venninne av drapsofferet til Dagbladet.

Ifølge vennene var det siste kjente livstegnet fra Strømner 9. juli, i form av en tekstmelding til en god kamerat.

23-åringen var da i ferd med å skaffe seg ny jobb, og ingenting tydet på at noe var i veien. Så opphørte all kontakt med omgangskretsen. Ifølge vennene skal det heller ikke ha vært bevegelser på Strømners bankkonto eller mobiltelefon, men dette er ikke endelig klarlagt av politiet. Familiemedlemmer han vanligvis var i kontakt med daglig, hørte heller ingenting.

- Han var en veldig positiv gutt med et stort hjerte, og en utrolig gledesspreder, sier venninnen.

Strømner har ingen tilknytning til kriminelle miljøer, ifølge politiet.

Ikke sett siden juli De siste tre månedene skal ingen, verken venner eller familiemedlemmer, ha hørt fra mannen. De siste ukene har slektninger og venner flere ganger vært ute og lett etter Strømner blant annet i turområder i Oslo, uten resultat.

- Formelt ble mannen meldt savnet hos politiet 13. august. Men vi fikk en bekymringsmelding 8. august, og han er ikke sett i live siden begynnelsen av juli, bekrefter Rohde.

Over tre måneder seinere ble 23-åringen funnet død, om lag tre hundre meter fra FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr) på Klemetsrud i Oslo. To kvinnelige hundepassere oppdaget liket da en av hundene oppførte seg rart og markerte ved funnstedet.

Pakket i plast Mannen lå innpakket i plast og lå under en gammel sofa i ei grøft, ikke langt fra en falleferdig garasje. Politiet har fått indikasjoner fra rettsmedisinerne om hvordan 23-åringen døde, men fordi liket hadde ligget lenge utendørs er konklusjonen usikker.

- Vi vet ikke med sikkerhet verken dødstidspunkt eller dødsårsak, og vil derfor ikke gå ut med mer informasjon om dette ennå, sier Rohde.

Hun bekrefter at kriminalteknikerne, etter et omfattende arbeid på funnstedet, ikke har funnet ut hvor selve drapet skjedde.

- Han kan ha blitt fraktet dit, sier politiinspektøren.

Ber avfallseiere melde seg Oslopolitiet vil nå ha tips fra alle som har sett eller hørt noe av interesse ved det aktuelle området på Klemetsrud helt tilbake til juli. I tillegg bes alle som har dumpet avfall der, om å melde seg.

- Dette er et område der det blir kastet mye gjenstander, og vi trenger å komme i kontakt med  alle som har gjort dette for å sjekke disse tingene ut av etterforskningen, sier Rohde til Dagbladet.

I ettermiddag hadde politiet ikke fått informasjon om noen konflikt som kunne ligge bak drapet pÅ Strømner.

På grunn av manglende kapasitet i oslopolitiet etter flere drap på svært kort tid, bistår Kripos i Klemetsrud-saken. Drapsetterforskerne vil nå blant annet innhente informasjon fra den dreptes PC og mobiltelefon.

SIKRET SPOR: Tekniske etterforskere jobbet lenge på Klemetsrud etter likfunnet, men vet ennå ikke hvor drapet skjedde. Foto: ESPEN RØST
SIKRET SPOR: Tekniske etterforskere jobbet lenge på Klemetsrud etter likfunnet, men vet ennå ikke hvor drapet skjedde. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hans Rickard (23) funnet drept