Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hans terrorvelde er over

President Donald Trump sier den iranske generalen Qasem Soleimani planla et angrep mot amerikanske diplomater, og at det var grunnen til at han ble likvidert.

TRUMP TALTE: Den iranske generalen Qasem Soleimani planla et angrep på amerikanske diplomater, og at det var grunnen til at han ble likvidert, sier Trump. Video: AP Vis mer

Donald Trump holdt fredag en tale til det amerikanske folk der han sa at den iranske generalen Qasem Soleimani planla et angrep på amerikanske diplomater, og at det var grunnen til at han ble likvidert.

- Soleimani planla uhyggelige angrep. Vi tok ham midt i handlingene og ødela ham, sa Trump.

- Terrorvelde

- Hans terrorvelde er over, la den amerikanske presidenten til.

Donald Trump uttalte videre at USA ikke ønsker en regimeendring i Iran.

- USA grep til handling for å stoppe en krig, ikke for å starte en krig, sa Trump, som også sa at han er rede til «å ta alle nødvendige grep mot Iran», og at hans viktigste oppgave er å forsvare nasjonen.

- Stoppet for godt

Noen timer seinere møtte Trump pressen igjen, under en konferanse i Miami. Også her snakket han om likvideringen av Qasem Soleimani:

- Jeg vil starte med å si takk til de ekstraordinære menneskene i USAs militære, sa Trump før han gikk over på angrepet på den iranske generalen.

- I går kveld, etter min kommando, henrettet de en terroristleder, som er ansvarlig for å såre og drepe tusener på tusener av mennesker. Har blitt drept, og hans blodige skanse er for alltid borte, sa Trump.

- Han planla et angrep mot amerikanere, men nå er de stoppet for godt, fortsatte Trump og utdypet:

- Jeg vet ikke om dere vet hva han planla, men han planla et angrep mot amerikanere, og vi tok ham.

Twitter-kommentarer

Qasem Soleimani, en av Irans mektigste ledere, ble drept i et amerikansk rakettangrep ved flyplassen ved Iraks hovedstad Bagdad natt til fredag.

Lederen for en irakisk militsgruppe og flere andre personer ble også drept.

Trump kommenterte først attentatet mot den iranske generalen på Twitter ved å, på kryptisk vis, slå fast at «Iran aldri har vunnet en krig, men aldri tapt en forhandling».

Trumps forrige melding, som ble publisert ti timer tidligere, var et amerikansk flagg.