Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hansa Borg kjøper Christianssands Bryggeri

KRISTIANSAND: Hansa Borg Bryggerier ASA i Bergen skal overta Christianssands Bryggeri (CB) for 38 millioner kroner. Selger er det svenske Spendrups Bryggeri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sammenslåtte selskapet vil få en netto omsetning på nær 1,2 milliarder kroner og om lag 1.000 ansatte. Markedsandelen på øl blir på 26,5 prosent.

Hansa Borg Bryggerier skaffer seg dermed god dekning i Sør-Norge med produksjon og distribusjon fra bryggerier i Bergen, Kristiansand og Sarpsborg.

Hansa og Borg Bryggerier i Sarpsborg fusjonerte for to år siden.

- Jeg er overbevist om at den nye eieren vil styrke selskapets markedsposisjon ytterligere, sier CBs styreformann John G. Bernander.

I en pressemelding fra Hansa Borg heter det at «Hansa ønsker å ta aktiv del i den pågående strukturering av bransjen, og kjøpet av CB er et viktig ledd i arbeidet med å bli en større nasjonal aktør med utgangspunkt i sterke regionale enheter».

Overtakelsen vil skje i begynnelsen av april. Bryggeriene tar sikte på en samordningen av salg, distribusjon og administrasjon innen utgangen av august.

(NTB)