Hansa presses av «ølkrigen»

Sier opp 16 og permitterer 60. Har kvittet seg med 100 tidligere i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansa Borg Bryggerier må ty til ytterligere 16 oppsigelser ved anlegget i Bergen. I tillegg vil over 60 ansatte bli permittert, 40 av disse i Bergen.

Ifølge Hansa Borg er det ølkrigen som er årsaken til oppsigelsene, og bryggeriet utelukker ikke at en langvarig ølkrig vil måtte føre til flere tiltak.

Tidligere i år ble 100 ansatte overflødige i bryggeribedriften, alle disse fikk tilbud om sluttpakke, et tilbud som ikke gis til dem som nå må slutte i Bergen, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

- Vi har en stund vært klar over at det ville komme enda en runde med oppsigelser og omlegging av driften. Likevel kommer dette som et sjokk, sier tillitsvalgt Jarle Wilhelmsen.

Ifølge Wilhelmsen vil også i overkant av 60 ansatte i Hansa Borg Bryggerier bli permittert denne uken. Drøyt 40 av disse skal ha sitt arbeidssted i Bergen.

Administrerende direktør i bryggeriet, Tor Andersen, sier oppsigelsene skyldes investeringer som vil gjøre tappingen mer rasjonell. Han ønsker ikke å kommentere antallet eller fordelingen på de kommende permitteringene.

- Vi får håpe at de utfordringer vi står overfor lar seg løse, og at de permitteringene som måtte bare blir midlertidige, understreker han.

(NTB)