Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hansen vil ta gjenvalg

KrFs nestleder Inger Lise Hansen vil trolig ta gjenvalg som andre nestleder. Men om valgkomiteen vil innstille henne, er fortsatt usikkert.

VIL FORTSETTE: KrF-nestleder Inger Lise Hansen sier hun vil stille til gjenvalg som andre nestleder i partiet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VIL FORTSETTE: KrF-nestleder Inger Lise Hansen sier hun vil stille til gjenvalg som andre nestleder i partiet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at KrFs nestleder Inger Lise Hansen ønsker å ta gjenvalg som andre nestleder. Men det er høyst usikkert om hun blir innstilt av valgkomiteen.

Etter det Aftenposten erfarer vil Hansen høyst sannsynlig si ja til gjenvalg innen fristen 14. januar. Ifølge godt informerte kilder er det krefter i valgkomiteen som vurderer om Inger Lise Hansen skal få en ny sjanse.

Argumentet for at hun ikke skulle gjenvelges var konflikten mellom henne og partileder Dagfinn Høybråten, men etter det Aftenposten kjenner til skal påtroppende leder Knut Arild Hareide ha bedt valgkomiteen om å få med Hansen på laget.

Hareide skal ha argumentert med at hun er god til å kommunisere, har erfaring med tøffe mediesaker og representerer en fornyelse i partiet. Høybråtens utspill mot henne rett før jul skal også ha bidratt til dette.

Valgkomiteens leder Anne Marie B. Jøranli bekrefter at de venter på tilbakemeldinger fra de to nestlederne og sier at komiteen har fått mange forslag fra fylkeslagene.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!