BERØMT HANSKE: O.J. Simpson prøver en skinnhanske som ble funnet på åstedet for drapene på ekskona Nicole Brown og hennes venn Ron Goldman, og som aktoratet mente tilhørte ham. Simpson ble til slutt frifunnet. Foto: AP Photo/Sam Mircovich, Pool, file
BERØMT HANSKE: O.J. Simpson prøver en skinnhanske som ble funnet på åstedet for drapene på ekskona Nicole Brown og hennes venn Ron Goldman, og som aktoratet mente tilhørte ham. Simpson ble til slutt frifunnet. Foto: AP Photo/Sam Mircovich, Pool, fileVis mer

Hansketrikset som frikjente O.J. Simpson

Derfor er drapsfrifinnelsen så omstridt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

NEW YORK (Dagbladet): Da dommen falt i rettssaken mot O.J. Simpson 3. oktober 1995, satt anslagsvis 100 millioner mennesker over hele verden og fulgte seansen i rettsbygningen i Los Angeles.

Den tidligere fotballstjerna, TV-personligheten og skuespilleren var tiltalt for å ha knivstukket og drept ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman 12. juni 1994. Noen dager etter drapene ble Simpson arrestert etter en direktesendt biljakt gjennom motorveiene i Los Angeles.

Han var en rikskjendis og oppmerksomheten rundt rettssaken mot ham var så enorm at den ble omtalt som «århundrets rettssak» i USA.

Hyret «Dream Team»

Før den elleve måneder lange rettssaken var aktoratet, med visestatsadvokatene Marcia Clark og Christopher Darden i spissen, fullstendig overbevist om at de hadde en svært solid sak og ville få en fellende dom. Men slik skulle det ikke gå. Simpson ble frifunnet - trolig takket være en kombinasjon av tabber, rasemotsetninger, manglende DNA-kunnskaper og uflaks.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn