Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hanssen har tapt krigen

Det er utrolig at First House-partnerne ikke forutså problemene, mener Finansavisens redaktør Trygve Hegnar.

PR-HANSSEN: I hardt vær.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PR-HANSSEN: I hardt vær. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Finansavisens redaktør Trygve Hegnar slår i en leder fast at Bjarne Håkon Hanssen er blitt drevet fra skanse til skanse den siste tiden, og tapt krigen.

Den tidligere helse- og omsorgsministeren har fått kritikk fra flere hold for sin overgang til PR-byrået First House.

Sprikende uttalelser fra ham og selskapsledelsen, samt stadige avisavsløringer, blant annet om en hybel i Oslo og kontakt mellom Hanssen og selskapet på et tidlig stadium, har skapt problemer for den tidligere politiske tungvekteren.

- Bjarne Håkon Hanssen drives fra skanse til skanse i en tofrontskrig. Det går sjelden bra, skriver Hegnar i en leder tirsdag. Redaktøren konkluderer med at Hanssen allerede har tapt denne krigen.

Hegnar ser ingen problemer med at Hanssen har valgt seg PR-bransjen, men synes både han og PR-byrået har håndtert saken på en merkelig måte.

- Utrolig

- Gitt at det faktisk finnes en karantenebestemmelse for statsråder som går fra regjeringen til det private næringsliv, er det utrolig at First House-partnerne ikke forutså problemene med Hanssens ansettelse og tiltredelsestidspunkt og mistanken og bråket hybelen ville vekke, skriver Hegnar.

SKEPTISK TIL HANSSEN: Sjefredaktørene Trygve Hegnar (t.v) i Finansavisen og Helge Simonnes i Vårt Land. Foto: Eivind Kristensen/Dagbladet
SKEPTISK TIL HANSSEN: Sjefredaktørene Trygve Hegnar (t.v) i Finansavisen og Helge Simonnes i Vårt Land. Foto: Eivind Kristensen/Dagbladet Vis mer

Den andre fronten Hegnar referer til, er av det mer private slaget. I VG sto Hanssen fram og fortalte om brudd med kona og om en ny kjæreste, som var en tidligere underdirektør av ham i departementet.

- Statsskikken kan undergraves

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen skriver i en leder at det er bra for Norge at folk går fra politikk til næringsliv, men «at det ikke er like greit å selge den opparbeidede kunnskapen man har fått som forvalter av fellesinteressene, til private aktører».

Redaktøren mener det er lett å tenke seg at Hanssen, hvis han så for seg en framtidig karriere som konsulent, langt på vei identifiserte seg med disse interessene også da han fortsatt var minister.

- Hvis de som har ansvar for å forvalte våres felles interesser, direkte eller indirekte identifiserer seg med private profittinteresser, undergraves hele vår statsskikk, skriver Braanen.

- Forsterker eliteinntrykket

Vårt Lands redaktør Helge Simonnes skriver i sin leder at Hanssen utsettes for et voldsomt kjør.

- Noe av skylden må han bære selv, ved at han og hans framtidige forretningspartnere har kommet med uklare og til dels motstridende opplysninger om hans nye jobb, skriver Simonnes.

- HAN KAN HA BRUTT REGELENE: Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv på lederplass.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HAN KAN HA BRUTT REGELENE: Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv på lederplass. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hanssens overgang til PR-bransjen forsterker inntrykket av politikere som en elite som bruker tillitsverv til å skape sin egen karriere, heter det videre i lederen.

Dagens Næringslivs redaktør Amund Djuve slår på lederplass fast at det ikke er noe galt i at Hanssen «selger seg for sin egen markedsverdi», men konkluderer med at han kan ha brutt reglene.

- Om Hanssen har brutt det formelle regelverket, er ennå ikke avklart. Men det er lite som tyder på at han har levd opp til de uformelle reglene om å være overforsiktig, heter det i lederen.

(NTB)

- STATSSKIKKEN KAN UNDERGRAVES: Det mener Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen

Foto: Rune Myhre / Dagbladet
- STATSSKIKKEN KAN UNDERGRAVES: Det mener Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen Foto: Rune Myhre / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media