Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hanssen i nært forhold med eks-kollega i helsedepartementet

Har gått fra kona.

INNLEDET FORHOLD: Tidligere helsestatsråd Bjarne Håkon Hanssen har innledet et forhold med tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad. Hanssen sier de to ikke ble forelsket før etter at Nilstad hadde sluttet i departementet. Foto:' Steinar Buholm / Dagbladet.
INNLEDET FORHOLD: Tidligere helsestatsråd Bjarne Håkon Hanssen har innledet et forhold med tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad. Hanssen sier de to ikke ble forelsket før etter at Nilstad hadde sluttet i departementet. Foto:' Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det stormer rundt tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen (47).

Etter at han forlot ministerposten, har han fått massiv kritikk for å ha inngått avtaler med PR-byrået First House. I går ble det også kjent at Hanssen leier leilighet i samme bygård som PR-byrået.

I dag skriver VG at Hanssen har forlatt kona og innledet et forhold til tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad (41).

Etter det Dagbladet kjenner til flyttet Hanssen fra kone for rundt fire uker siden. Nå bor han alene i Oslo.

Valgkamp sammen
- Vi vet ikke selv hva dette er, eller hva dette blir, men vi har et forhold. Men dette er ubehagelig å snakke om, fordi det berører flere: oss to, våre familier og andre rundt oss, sier Bjarne Håkon Hanssen til VG.

Inger Mette Nilstad sa opp sin stilling i departementet i juni, og sluttet i september.

Hanssen og Nilstad tilbrakte mye tid sammen i årets valgkamp, da de sammen med politisk rådgiver Lubna Fjell reiste rundt i landet for å delta på valgkamparrangementer.

Årsaken til at saken får oppmerksomhet er kravet om habilitet i interne prosesser i departementet. Alle ansatte fra topp til bunn i staten har plikt om å melde fra dersom det dukker opp forhold som påvirker deres habilitet i saker.

Påvirket ikke
- Også tidligere, men særlig gjennom valgkampen, utviklet det seg et godt vennskap mellom oss. Vi snakket veldig bra sammen, men samtidig var vi veldig opptatt av hvilke roller vi hadde. Vi opptrådte ikke på noe vis uanstendig, sier Bjarne Håkon Hanssen til VG.

Hanssen benekter at de to bor sammen, og at han har registrert telefonnummeret sitt på Nilstads adresse av praktiske årsaker. Han sier til VG at han aksepterer at det er av offentlig interesse å avdekke om de to innledet forholdet mens begge jobbet i departementet.

Den tidligere helseministeren hevder også at forholdet ikke påvirket hans avgjørelse om å slutte som statsråd.

Hanssen har den siste tida vært på reise i Afrika, men kom hjem i går. Han sier at han velger å snakke ut i VG fordi de først kontaktet ham om denne saken.

FLYTTER HIT: Inkognitogaten i Oslo. I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen disponerer også en leilighet i bygget.
FLYTTER HIT: Inkognitogaten i Oslo. I dette bygget skal konsulentselskapet First House etablere seg. Bjarne Håkon Hanssen disponerer også en leilighet i bygget. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media