Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hanssen inn i meklingen

Bjarne Håkon Hanssen skal hindre streik i Fellesforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Riksmeklingsmann Svein Longva møtte tidligere i dag statsråden og de har blitt enige om at Hanssen skal møte Norsk Industri og Fellesforbundet i et forsøk på å løse konflikten.

Slåss om AFP

Møtet vil finne sted klokka 18.30 i kveld og Longva skal ikke være med på møtet.

Hanssen kan spille en viktig rolle i løsningen av saken, fordi staten vil måtte være med på å betale for en forlenget AFP-avtale.

Kjernen i striden er spørsmålet om AFP. Fellesforbundet krever en forlengelse av avtalen inntil en ny folketrygd med tilsvarende ordning for tidlig pensjon er på plass. Dette vil trolig skje rundt 2010.

Norsk Industri vil ikke innfri dette kravet, og etter å ha vært til mekling hos riksmeklingsmannen i en drøy uke krevde Fellesforbundet i går brudd i forhandlingene.

Ingen trykking

Hvis partene ikke kommer til enighet kan rundt 38.000 arbeidere bli tatt ut streik fra lørdag. Forslaget har varslet at de vil ta ut arbeidere i mer enn 1000 bedrifter.

Blant disse er Schibsted Trykk i Nydalen, som trykker Aftenposten, Dagsavisen og rundt halvparten av opplaget til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling