Hanssen kan unngå dødsstraff

Den amerikanske storspionen Robert Hanssen kan unngå dødsstraff dersom han legger alle kortene på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke skyldig, sa Robert Hanssen til anklagene om spionasje til fordel for Russland.

FBI-eksperten i kontraspionasje ble arrestert i februar etter å ha drevet et dobbeltspill i flere år. Trolig har han holdt på med dobbeltspillet helt siden 1985, melder CNN. Hanssens spionvirksomhet var så utspekulert at selv ikke hans oppdragsgivere i Russland trolig ikke visste om hans identitet.

Han ble tatt minutter etter at han skal ha lagt igjen en pakke under en trebro i en park i Virginia. FBI mener at han brukte stedet for å legge igjen informasjon til sine russiske kontakter.

FBI skal ifølge CNN nå tilby Robert Hanssen å slippe fra en trolig dødsstraff mot at han legger alle kortene på bordet. Det er ikke kjent hvor stor skade Hanssen klarte å påføre amerikanerne, men nå forsøker FBI å få alle opplysninger ut av Hanssen slik at de vet med sikkerhet hva russerne vet.

Hanssen er siktet for å ha levert opplysninger til Russland som skal ha kostet minst to spioner livet. Amerikanske etterforskere mener han har tatt imot 1,4 millioner dollar i kontanter og diamanter som betaling for opplysningene han overleverte russerne.

BYTTEHANDEL:</B> Den spionsiktede FBI-agenten Robert Philip Hanssen skal være tilbudt å slippe tiltale mot dødsstraff mot å legge alle kortene på bordet og fortelle hva slags informasjon han har solgt til Russland.