Hanssen og baronene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen gikk i helga kraftig ut mot våre kjøpmannsbaroner. Han mener Rimi-Hagen og Rema-Reitan har et forklaringsproblem når små, frittstående innvandrerbutikker i Oslo kan selge langt billigere mat med bedre kvalitet enn de store kjedene. Hanssen viser til at både landbruksnæringen og kjøttbasert næringsmiddelindustri driver med pressede marginer, mens dagligvarehandelen går så det suser.
  • Odd Reitan og Stein Erik Hagen er i løpet av få år blitt styrtrike. Den første utvider sitt imperium i kompaniskap med Narvesen-kjeden. Den andre har holdt seg med egen butler og forsynt prinsesse Märtha Louise med hest. Så mektig er Hagen blitt at han også vil ha et ord med i samfunnsdebatten.
  • Vi skal ikke se bort fra at vår ombruste landbruksminister følte et behov for å vri fokus bort fra kugalskapen og egne uttalelser da han i helga angrep de nevnte herrer gjennom et intervju i Dagbladet. Men han reiser unektelig spørsmål som mange kunder ønsker svar på. Har ikke innehaverne av våre dagligvarekjeder egentlig rom for å senke prisene atskillig? Er det ikke de, like mye som staten, som kan motvirke en stadig økende grensehandel? Vi betaler unektelig en god nok pris for de varer og tjenester vi mottar på Rema og Rimi og Kiwi. Særlig når vi vurderer prisene opp mot vareutvalg, butikklokaler, betjening og kvalitet.
  • På Bornholm finnes det en park med en bratt steinskrent som gir danskene en av svært få muligheter til å oppleve lyden av ekko. For en tid siden lød det kjæreste utropet slik: Hva er danskenes største svindlerfirma - og fjellet ropte tilbake: ...Irma (som i sin tid var den ledende matvarekjeden). Faktisk bedriver Bjarne Håkon Hanssen en liknende sport når han slynger ut kraftige påstander mot våre smarteste kjøpmenn. I stedet for å bekrefte påstandene med et ekko, inviterer Rema-sjef Odd Reitan landbruksministeren på voksenopplæringskurs i dagligvarehandel. Vi skynder oss å takke ja på vegne av landbruksministeren. Mon tro om ikke en slik voksenopplæring får virkning på prisene.