Hanssens byttekort

Inkluderingsministeren ga opp tiltak mot tvangsekteskap, men vil innføre tøffe forsørgerkrav. Det rammer kjærligheten, skriver Trude Ringheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsippkampen var viktigst. SV satte alle kluter inn. Men når Bjarne Håkon Hanssen nå har fått gjennomslag for strengere forsørgerkrav i ny utlendingslov, har han skaffet seg en ny het potet. Hanssen vil bruke strenge krav til å tvinge kvinner med minoritetsbakgrunn ut i arbeidslivet, før de gifter seg. Faren deres skal ikke lenger kunne stille økonomisk garanti, de må selv ha inntekt. Hanssen vil ha tøffere krav til alle som inngår ekteskap med en utlending. Og det blir som kjent stadig flere. Vil du gifte deg med en mann fra Pakistan eller en kvinne fra Gambia, Russland eller Thailand, skal du tjene 200 000 kroner i ett år, for å få familiegjenforening.

SV nektet å leve med en lov som hindrer unge mennesker i å gifte seg med hvem de vil, hvis ektefellen tilfeldigvis kommer fra et land utenfor EØS. Innvandrerpartiet SV kan ikke godta en diskriminerende særlov som gjør noen unge mennesker til annenrangs borgere. SV har heldigvis vunnet dragkampen med Ap. Formelt er saksbehandlingen ennå ikke i mål. Men alt tyder på at tilknytningskrav gjennom utdanning og jobb eller aldersgrense, mot tvangsekteskap, er ryddet unna Hanssens nye utlendingslov. SV har dermed unngått etnisk diskriminering, men går inn for diskriminering etter økonomi og klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer