Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hansson ga folket en skjennepreken

- Vettet har flyttet sin vei. Dumhet er blitt idealet også i politikken. Blir Frp landets største parti ved neste valg, blir det pinlig for Norge, mener sjefredaktør Steinar Hansson i Dagsavisen. I går ga han det norske folk en voldsom skjennepreken i sin avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, Hagen-bølgen er pinlig, sier kjentfolk Dagbladet har snakket med. I går kom enda en ny måling som viser at Frp er største parti også i Midt-Norge.

Steinar Hansson sier han fikk en del reaksjoner på sin kommentarartikkel i går, de fleste positive.

- Men det ringte en fisker fra Møre og sa at han følte seg krenket på vegne av det norske folk, sier Hansson.

- Din voldsomme kritikk av velgerne kan vel oppfattes som et utslag av elitepreget forakt for folket?

- Jeg har da også skrevet mange artikler om tafatthet og impotens hos både regjeringspartiet og andre partier som ikke har forstått hva som skjer, og hva som må gjøres, sier Hansson og legger til at han ikke synes han har vært så rabiat i sin kritikk.

Selvkritikk

- Men det er selvsagt ikke vanlig å kjefte på velgerne slik jeg har gjort nå. Jeg synes likevel at siden jeg ikke er politiker og velgernes representant, så kan jeg tillate meg å si hva jeg mener når snart halve landet kan tenke seg å stemme Frp.

Hansson tar også selvkritikk:

- Pressen har i stor grad - og det har også jeg vært med på - strøket folk etter hårene og forstått disse protestene. Nå er det kanskje på tide å minne folk om at de også selv har et ansvar for å tenke seg om og ikke bare kaste seg på en bølge. For det må være klart at hvis de målingene vi nå ser, hadde blitt valgresultatet, så hadde det vært en katastrofe for alt som er bygd opp i dette landet, sier Steinar Hansson.

- Ved neste valg burde vi få anledning til å velge et nytt folk. Det vi har, er blitt pinlig å skilte med, skriver han blant annet i sin kommentarartikkel i Dagsavisen.

Kraftsalver

Og her er noen andre kraftsalver:

«At nesten annenhver nordlending går inn for et parti som vil avvikle Nord-Norge, er kanskje mer komisk enn tragisk, men vitner iallfall om at vettet allerede har flyttet ut.»

«Det får være måte på hvor mye bensinpriser skal få bety. En krone eller to mer for literen kan jo ikke være grunn til å innsette Vest-Europas første blåbrune regjering siden annen verdenskrig.»

RASER MOT FOLKET: Sjefredaktør Steinar Hansson svinger storslegga i et rasende angrep på det norske folk fordi så mange flokker seg rundt Carl I. Hagen og Frp. Mange mener han har rett i at det som skjer er pinlig for Norge.