Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hansson i blodtåka

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Debatten som Dagbladet startet om kriminaljournalistikken i NRK er som man kunne vente vendt mot oss og VG. Men kulturminister Anne Enger Lahnstein, som ble intervjuet i NRKs «Ukeslutt» på lørdag, minnet om at dekningen av kriminalsaker er både legitim og ønskelig. Hun var meget nyansert i sin kritikk. Det samme kan man ikke si om Dagavisens redaktør, Steinar Hansson, som i sin avis avfyrte en salve så hatefull mot Dagbladet at vi må spørre om han har gått seg vill i blodtåka.
  • For annerledes kan vi ikke tolke det når han ser bort fra det vi faktisk har skrevet. Dagbladet har ikke kritisert NRKs dekning av drapene på familien Orderud i pinsen for at den ikke var dramatisk nok, men fordi den ikke ga oss den informasjon og bakgrunn som saken krevde. I en todagersperiode da etermediene har nyhetsdekningen for seg selv, fant vi det betenkelig. Det var faktisk ikke før avisene igjen var på gata at vi virkelig fikk innsikt i sentrale sider ved saken.
  • En slik debatt tåler NRK, og det bør også Dagsavisens redaktør gjøre. I stedet får det Hansson til å gå fullstendig av skaftet i sin kritikk av det han kaller «Akersgata», som altså dreier seg om landets tre største aviser, og der flere av landets mest erfarne kriminalreportere arbeider. Steinar Hansson har selv arbeidet her i mange år inntil han begynte å kopiere Dagbladets debatt- og ledersider på sin nye arbeidsplass. Hva er det som er blitt så mye verre etter at han forsvant fra «Akersgata»?
  • Hansson antyder at vi har forsømt dekningen av krigen på Balkan for å drive blodtørstig og usann krimreportasje. Alle som har lest Dagbladet, vet at Dagbladet i så henseende tåler sammenlikning med de fleste. Samtidig ber han om at NRK som den siste «tabloidfrie sone» ikke må forfalle til flat underholdning og en dekning av kriminalsaker som vil skru oss «...enda et hakk nedover mot barbariet». I sin iver etter å ta Dagbladet hever han NRK opp i skyer som neppe bærer.
  • Vi ser nok Hanssons motiver. Han har en gammel avis med ny innpakning han skal markedsføre. Men da bør han bruke reinere våpen enn han tok i bruk på lørdag.