Biodrivstoff:

Hansson og Hegnar er sam­stemte: Regjeringen har for lite kunnskaper om biodrivstoff

Partileder i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, mener at det ikke er tvil om at klimaløsningen innenfor transport er å satse på elbiler.

Sjeldent: Partileder for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, sier det er en sjelden opplevelse å være enig med Trygve Hegnar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Terje Pedersen / NTB Scanpix
Sjeldent: Partileder for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, sier det er en sjelden opplevelse å være enig med Trygve Hegnar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På lørdag gikk Trygve Hegnar hardt ut mot regjeringens budsjettvedtak om å blande inn 20 prosent biodrivstoff i bensin og diesel innen 2020. Partileder i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, sier at dette må være en av de første gangene han er enig med Hegnar.

- Norske politikere er enten dumme, kunnskapsløse eller frekke, skriver Hegnar i lederen.

Kort forklart konkluderer Hegnar med at en slik produksjon av biodrivstoff krever et areal på 9 til 10 millioner mål med raps-produksjon. Arealet tilsvarer omtrent all dyrket mark i Norge, ifølge Hegnar.

I tillegg står det i budsjettvedtaket at åtte prosent av biodrivstoff-innblandingen skal komme av å brenne og koke tømmer, grener, røtter og topper. Ifølge Hegnar vil en slik løsning gi mer CO2-utslipp enn forbrenning av fossilt brennstoff gir.

- Det er en morsom problemstilling at politikere og andre, ut i fra et ideelt ønske om grønt skifte og grønne verdier, ikke vet hva de driver med, sier Hegnar til Dagbladet.

Sjelden enighet

- Det er en sjelden opplevelse å være enig med Hegnar, men han har nok isolert sett et poeng denne gangen, sier Rasmus Hansson i Miljøpartiet de Grønne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer