Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hansson om økt ulvejakt: – Det mest crazy jeg har hørt

Mener regjeringen bryter samarbeidsavtalen.

KRITISK: MDG-talsmann Rasmus Hansson stiller seg i rekken av kritikere av regjeringens forslag om å endre naturmangfoldsloven. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISK: MDG-talsmann Rasmus Hansson stiller seg i rekken av kritikere av regjeringens forslag om å endre naturmangfoldsloven. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De Grønne-talsmann Rasmus Hansson mener regjeringen bryter samarbeidsavtalen med sitt forslag om utvidet lisensjakt på ulv.

Han mener forslaget er «galskap».

Hansson rister på hodet av det nye lovforslaget fra regjeringen, som allerede har fått WWF til å true med rettssak.

Forslaget åpner for økt lisensjakt også der skadepotensialet ikke tas hensyn til.

- Dette er det mest crazy jeg noen gang har hørt i norsk naturforvaltning. Nå har ulv blitt et dyr som kan drepes av en nær sagt hvilken som helst grunn. Om man skulle innføre tilsvarende kriterier for jakt, hogst og annen naturødeleggelse vil Donald Trump kanskje for første gang i sitt liv bli grønn av misunnelse, sier Hansson.

Frist for høringsforslaget er 27. februar, en frist MDG kaller «latterlig kort» og en «forakt for demokratiet».

- Vi konstaterer at regjeringen med dette bryter samarbeidsavtalen så det suser. Hadde vi vært Venstre ville vil trukket oss fra et samarbeid med sånne partnere. Dette er en aktiv provokasjon mot norsk natur og norske naturvernere, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media