Håp for bjørnene

TRONDHEIM (Dagbladet): Dyrebeskyttelsen har gått hardt ut mot den planlagte avlivingen av fire bjørnunger i Namsskogan Familiepark. Nå ser det ut til at iallfall to av dem kan reddes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parkleder Per Magne Fellingfors sier til Dagbladet at Enebakkskogen dyrepark har sagt seg villig til å ta imot to av de avlivingstruede bjørnungene.

- Det gjenstår å få avklart en del formaliteter, men muligheten for at dette går i orden, er veldig stor, sier Fellingfors.

Han forteller at de også fortsetter arbeidet med å finne en plass for de andre to bjørnungene.

Plassmangel

- Vi gir ikke opp, men det ser selvsagt mer mørkt ut for dem, sier parklederen.

Årsaken til at bjørnungene trues med avliving, er mangel på plass. Namsskogan Familiepark har dekket opp sitt behov for bjørner, og det er vanskelig å finne andre parker som kan overta overskuddsdyrene.

- Nødvendig

Dyrebeskyttelsen hevder at dyreparkene driver med kynisk oppaling av ungekull for å trekke publikum om sommeren, for så å avlive dem om vinteren.

Dette avvises av ledelsen ved Namsskogan Familiepark.

- Avliving av overskuddsdyr er en helt nødvendig del av driften. Det skjer i alle dyreparker, sier Fellingfors.

- Kan dere ikke sterilisere?

- Det mener jeg er fullstendig galt og i strid med bjørnenes naturlige liv. Det å kunne formere seg er etter min mening et av de største behov et dyr har, sier parkleder Per Magne Fellingfors.

HÅP: Disse fire bjørnungene i Namsskogan Familiepark trues med avliving, men nå er det håp om at iallfall to av dem kan reddes.