Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håp for blankskaller

Endelig kan det se ut til at frustrerte, skallete menn kan få håret tilbake igjen: En pille som skal få håret til å vokse igjen, er et steg nærmere butikkhyllene, melder AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et panel som har undersøkt den nye pillen for den amerikanske næringsmiddelkontrollen har nå slått fast at den virker, og at den ikke har noen alvorlige bivirkninger.

86 prosent

En undersøkelse blant 1.553 menn viste at hele 86 prosent enten fikk håret til å vokse igjen - eller sluttet å miste lokkene - ved bruk av pillen.

Forskerne understreket at langtidseffekten av pillen ikke er kjent, og at hårveksten var moderat hos de mennene som sa at håret var begynt å vokse igjen.

Redusert sexlyst

Pillen stanser produksjonen av det mannlige hormonet testosteron, som har innvirkning på reduksjon av hårsekkene i skallen. Bivirkninger, som redusert sexlyst eller ereksjonsproblemer, ble rapportert i 4 prosent av tilfellene, sa forskerne.

Hele Norges coronakart