Håp for Orderud gård

Lars Orderud, fetteren til Per Orderud, øyner håp for Orderud gård. En tidligere bonde skal ha sagt seg villig til å drive dyreholdet fram til ankesaken er avgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Per sier han er interessert, og stiller seg positiv til det, sier Lars Orderud.

Fetteren til Per Orderud har tatt seg av mye av arbeidet på Orderud gård mens det trippeldrapsdømte ekteparet har sittet i varetekt. Men verken han eller innleid hjelp kan drive gården på sikt.

Fortsatt i fengsel

I går ble det klart at både Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland fortsatt må sitte i fengsel. Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste klagen fra de tre trippeldrapsdømte. Det åpner for at de tre kan bli sittende i varetekt fram til trippeldrapssaken kommer opp igjen over nyttår.

Møter i dag

I dag blir det trolig avklart hva som skjer med gården. Lars Orderud øyner håp for at gårdsdriften kan fortsette selv om Per Orderud sitter fengslet.

- En person sier han kan være interessert i å flytte ned på gården og drive gården for Per. Jeg kjenner ikke vedkommende, men han kjenner en advokat som Per har vært i kontakt med tidligere, sier Lars Orderud.

I dag skal han møte fetteren i Oslo kretsfengsel for å diskutere saken videre. Deretter skal han møte den tidligere bonden, som skal ha meldt sin interesse.

- Vi ser på dette som en seriøs henvendelse, sier Orderud.

Forsvareren til Veronica Orderud, Frode Sulland, beskriver situsjonen som usikker.

- Vi har ikke gitt opp å finne en løsning for gården, men det er ikke inngått noen avtaler ennå, sier Sulland.