Håp for siamesiske tvillinger

En amerikansk superkirurg sier han kan skille tiåringene Saba og Farah fra India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå venter han bare på at foreldrene skal gi klarsignal for operasjonen, melder BBC.

Til nå har de to jentene trodd at de må leve hele livet sammen. Hodene deres er sammenvokste, og de deler arterier som leder blod til hjertene. Farah to nyrer, mens Saba ikke har noen. En av Farahs nyrer må transplanteres til Saba under operasjonen.

Doktor Benjamin Carson på Johns Hopkins Children\'s Center i Baltimore tror han kan klare å skille jentene. Operasjonen vil kunne finne sted på et privat sykehus i Delhi hvor tvillingene har gjennomgått flere tester.

Håpet på mirakel

Risikoen ved en eventuell operasjon er svært stor. Derfor venter nå doktor Carson på klarsignal fra foreldrene til jentene.

- Jeg hadde håpet på et mirakel, sier jentenes far, Mohammad Shakeel Ahmad, til BBC. Faren driver en restaurant og har ikke råd til å betale en eventuell operasjon. Men kronprinsen i Abu Dhabi, Mohammes bin Zayed Al-Nahyan har lovet å betale for operasjonen.

Doktor Benjamin Carson har erfaring med å skille siamesiske tvillinger. I 1987 var han med da 70 kirurger skilte et syv måneder gammelt tysk tvillingpar. Han var også en av 50 leger som skilte to elleve måneder gamle gutter fra Zambia i 1997.

FÅR OPERASJON: Saba og Farah har hatt sammenvokste hoder i hele sitt ti år lange liv.