Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håp i Nord-Irland

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tirsdag erklærte den irske republikanske hæren, IRA, at de vil etterleve den avtalen man inngikk i august, og uskadeliggjøre sine våpen. Dermed kan vi se begynnelsen på slutten av den blodige konflikten som har herjet Nord-Irland siden 15 mennesker ble drept av en bombe i en bar i Belfast i desember 1969. Paradoksalt nok er IRAs beslutning et indirekte resultat av terrorangrepet mot USA 11. september. Det skapte dyp avsky for terrorisme. IRA risikerer å miste støtte hos irskamerikanerne dersom de fortsatt tviholder på våpnene sine.
  • Britene har sagt at flere militærinstallasjoner skal demonteres som svar på IRAs erklæring, men det er ennå flere fanatiske terrororganisasjoner på begge sider av konflikten som er gale nok til å sette både fred og liv i fare for sin sak. IRAs beslutning er bare ett skritt på en lang vei, men tross alt aner vi nå at den siste systematiske terroren forsvinner fra Europa.
Hele Norges coronakart