SLAGET OM ALEPPO:

Håp om evakuering fra syriske landsbyer

25 busser på vei til Foua og Kefraya.

ENORME ØDELEGGELSER: To personer går rundt i det som en gang var Carlton hotell i Aleppo. Fremdeles venter titusener av sivile og opprørere på å bli evakuert ut fra Øst-Aleppo og andre byer og landsbyer. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / Scanpix 
ENORME ØDELEGGELSER: To personer går rundt i det som en gang var Carlton hotell i Aleppo. Fremdeles venter titusener av sivile og opprørere på å bli evakuert ut fra Øst-Aleppo og andre byer og landsbyer. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kolonne med busser har ankommet to landsbyer nordvest i Syria. Håpet er at sivile kan bli evakuert fra landsbyene i løpet av kort tid.

Om lag 25 busser kjørte i kveld inn i de to landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen nordvest i Syria. De to landsbyene kontrolleres av opprørere, men er under beleiring av den syriske regjeringshæren.

Tusenvis venter

Bussene er den første av to kolonner som etter planen skal evakuere 1500 sårede, kvinner og barn, opplyser en syrisk militærkilde.

Samtidig venter tusenvis av mennesker i Øst-Aleppo og andre beleirede enklaver på at evakueringen skal gjenopptas etter at partene i konflikten har inngått en ny avtale.

- Den nye avtalen gjør det mulig å fullføre evakueringen fra de gjenværende opprørskontrollerte delene i Øst-Aleppo, opplyser Al-Farouk Abu Bakr, en talsmann for opprørerne i Øst-Aleppo, til fjernsynskanalen Al Arabiya al-Hadith i formiddag.

Sårede skal evakueres

Men arbeidet med å få i gang evakueringen går svært sakte, og lørdag kveld var det ikke kommet meldinger om at evakueringen fra Øst-Aleppo var gjenopptatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer